In samenwerking met
Moeder geeft baby de fles

Drie weken lang heeft een panel van ouders Loulouka opvolgmelk getest. Het oordeel is binnen: Loulouka krijgt een 7,6 en ruim driekwart van de testers zou dit merk aanbevelen. Benieuwd naar de verdere beoordeling? Lees hieronder verder.

Over Loulouka

Loulouka stage 2 is een opvolgmelk geschikt voor zuigelingen vanaf zes maanden oud*. Loulouka is biologisch en gemaakt op basis van Zwitserse koemelk. Stage 3 is geschikt vanaf 10 maanden oud. De opvolgmelk van Loulouka heeft de volgende kenmerken:

 • Zwitserse melk. Zwitserland staat bekend om zijn strenge eisen aan zowel de melk, de koeien als het milieu. Hierdoor is het zeker dat de basis van de opvolgmelk in orde is.
 • Kokosolie. Loulouka is volledig vrij van palmolie en gebruikt in plaats daarvan kokosolie. Hierdoor is de milieubelasting een stuk lager.
 • Biologisch gecertificeerd. Onafhankelijke instanties controleren dat de productie van Loulouka volledig volgens de regels gaat.
 • Vitamines en mineralen. Met de flesvoeding van Loulouka krijgt je kindje alle benodigde vitamines en mineralen binnen.**
 • * Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje
  ** Zoals in alle opvolgflesvoedingen

Het oordeel

Het testpanel heeft de biologische opvolgmelk van Loulouka getest op verschillende onderdelen. Iedere tester ontving een pakket melkpoeder dat paste bij de leeftijd van hun kindje. Hieronder zie je hoe de losse onderdelen van de test zijn beoordeeld.

Grafiek resultaten Loulouka testpanel

Loulouka krijg gemiddeld een 7,6 van de deelnemers. Ruim driekwart van de respondenten geeft een 7,7 of hoger aan de reactie van hun kindje op de opvolgmelk. Als het gaat om smaak is dit zelfs 89%.

Testmoeder Linde over haar ervaring met Loulouka

Testmoeder Linde heeft samen met haar zoontje James van tien maanden meegedaan aan de test. Zij probeerden Loulouka Stage 2 uit. Hieronder vertelt zij over haar ervaring.

“Ik vind Loulouka een heel fijn product. Ik ben groot voorstander van biologisch en duurzaam. Het is een fijn idee dat de koeien in Zwitserland een fijn leven hebben. Dat was voor mij dan ook een belangrijke overweging om mee te doen. Hiervoor gebruikte ik ook al biologische opvolgmelk, maar ik wilde weleens iets anders proberen.

Baby James drinkt uit zijn flesje
Baby James geniet van zijn flesje

Loulouka heeft heel fijn poeder, dat goed mixt. Hierdoor krijg je melk zonder klonters. James reageerde er goed op. Ik heb geen verschil gezien in klachten als krampjes of doorslapen, dus dat zit ook wel goed. Wel vond ik het afstrijken vrij lastig, omdat dit met een mes moet. Het zou fijn zijn als daar een handigere oplossing voor wordt bedacht.

Ik wil Loulouka in het vervolg graag blijven gebruiken. Het is prettig dat het online verkrijgbaar is, dan kan ik het tegelijk met de luiers bestellen. Intussen heb ik het ook al aan anderen aangeraden. Ik hoop dat zij er ook van zullen genieten. Al met al geef ik Loulouka een 8.”

Loulouka: “Vanaf eind juli introduceren we nieuwe verpakkingen. Dit zijn luxe, hersluitbare blikken waarbij het maatlepeltje in de binnenkant van de deksel kan worden geklikt. Ze bevatten 900 gram en zijn erg handig in het gebruik.

Een mooie vooruitgang ten opzichte van de dozen die het testpanel heeft ontvangen. Het is fijn dat we op deze manier de feedback vanuit de test direct kunnen opvolgen met een verbetering.”

Reacties van andere testers

Gedurende de test is het merendeel van de ouders positief over Loulouka. Vooral de fijnheid van het melkpoeder valt op, waardoor het niet klontert. Veel ouders prijzen hoe de melk eruitziet, ruikt en smaakt. Ook baby’s lijken de opvolgmelk te waarderen.

 • “De melk ruikt niet alleen vers. Het smaakt ook gewoon heerlijk naar echte melk. En daar is mijn baby het ook helemaal mee eens.”
 • “Onze kleine meid leek aangenaam verrast door de smaak van Loulouka. Ze vindt de melk erg lekker en drinkt de fles zo leeg.”
 • “Mijn kindje had veel minder krampen. Dus was ook veel blijer.”
 • “Loulouka opvolgmelk voelt goed om aan mijn kind te geven omdat er geen palmolie in zit en het biologisch is. Mijn zoon vond het heerlijk, dronk zijn fles vrijwel altijd leeg.”