In samenwerking met logo Kaartje2go
baby met moeder die geboortekaartjes heeft gemaakt

Als je kindje straks geboren is, kan je dat feestelijk aankondigen met een geboortekaartje. Tegenwoordig kan je allerlei mooie kaarten online ontwerpen en versturen. Maar hoe ga je van start? En hoe zorg je ervoor dat ze op tijd bezorgd worden? Met dit stappenplan kan je binnen no-time de leukste geboortekaartjes maken en bestellen!

Stap 1: kies een design

Geboortekaartjes maken is misschien wel een van de leukste dingen om tijdens je zwangerschap te regelen. Er zijn veel opties. Je kan zelf een kaart ontwerpen, een bestaand design selecteren of een combinatie van de twee kiezen. Ga je voor de laatste trends of heb je liever een origineel ontwerp? Je kan tot slot uit verschillende afwerkingen kiezen, zoals goudfolie, luxe papiersoorten en gekleurde enveloppen.

Heb je al een naam in gedachten? Je kan dan alvast kijken hoe de naam eruitziet op het geboortekaartje dat je voor ogen hebt door deze online in te vullen.

Handig: bij Kaartje2go kan je jouw favoriete kaartjes opslaan en bewaren. Zo heb je de tijd om erover na te denken en op een later moment (samen) een te kiezen uit de selectie die je hebt gemaakt.

Stap 2: bedenk een tekst

Veel ouders voegen een mooie tekst of een versje toe aan het geboortekaartje. Denk aan de tekst uit jouw eigen geboortekaartje. Of misschien hebben jullie een favoriet gedicht met een speciale betekenis. Denk hier van tevoren goed over na, zo weet je zeker dat de tekst op jullie favoriete kaartje past. En vergeet de spelling van de tekst op het geboortekaartje niet te dubbelchecken!

TIP: heb je even geen inspiratie voor een tekst? Bij Kaartje2go kan je bij het ontwerpen van het geboortekaartje kiezen uit een selectie van mooie teksten. Dit doe je binnen de ontwerptool, nadat je een design gekozen hebt.

Stap 3: bestel een proefdruk

Als je een geboortekaartje online bestelt, wil je van tevoren zien hoe het er in het echt uitziet. Dit kan door het bestellen van een proefdruk. Hiermee ontvang je een pakket met jouw ontworpen kaart. Daarnaast krijg je informatie over de verschillende opties voor de afwerking en over het bestelproces. Bij sommige aanbieders betaal je een kleine vergoeding voor het verzenden van de proefdruk, bij andere ontvang je een gratis proefdruk.

Ben je tevreden met je proefdruk? Dan hoef je verder niets meer te doen tot na je bevalling. Wil je nog iets aanpassen, of liever een andere afwerking kiezen? Dan kan je dit ook eenvoudig veranderen.

TIP: vergeet bij het aanvragen van een proefdruk niet om je ontwerp op te slaan. Dit kan als je een account hebt aangemaakt. Hierdoor raak je jouw geboortekaartje niet kwijt en kan je het aanpassen zodra de kleine geboren is.

Stap 4: verzamel de adressen

Is je kaartje klaar? Dan is het handig om alvast na te denken naar wie je het geboortekaartje wil sturen. Doe dit voor de bevalling, dan heb je genoeg tijd om adressen op te vragen en hoef je hier niet mee bezig te zijn als de kleine er is. Je kan de adressen online opslaan of een Excelbestand uploaden.


Bespaar tijd en gebruik de adresverzoeker van Kaartje2go

Met de nieuwe adresverzoeker van Kaartje2go is je adresboek in een handomdraai gevuld. Deel je persoonlijke link met vrienden en familie via een e-mail of WhatsApp-bericht waardoor zij op een beveiligde pagina hun adres kunnen invullen. Scheelt jou weer tijd en moeite, ideaal!

Bekijk adresverzoeker

Zo werkt de adresverzoeker van Kaartje2go

Stap 5: vul de gegevens in (na de geboorte)

Na de bevalling heb je alle gegevens die nodig zijn om het geboortekaartje compleet te maken. Pak je ontwerp erbij en vul de naam, geboortedatum, lengte en gewicht van je baby in. Afhankelijk van wanneer je de geboortekaartjes wilt versturen, is het handig om hier op tijd mee te beginnen.

Stap 6: bestellen en verzenden maar!

Is je kaartje helemaal af en heb je alles goed gecheckt? Dan is het tijd om de geboortekaartjes de wijde wereld in te sturen! Je hebt hierbij twee opties: de kaarten thuis ontvangen en zelf verzenden, of de geboortekaartjes rechtstreeks naar de afzenders laten versturen.

Ga je voor de eerste optie? Dan kan je al voor de bevalling de bijbehorende enveloppen bestellen en de adressen erop schrijven. Dit scheelt je straks weer! Bestel je je kaartjes op werkdagen voor 20.00 uur? Dan worden ze door Kaartje2go nog dezelfde dag verzonden.