Blog

Soms kom je ergens op latere leeftijd pas achter, terwijl het voelt alsof de hele wereld er vanaf wist behalve jij. Gelukkig ben je niet de enige, en zijn er zat dingen waar we allemaal veel te laat achter komen. Wij ontdekten een topic op het forum waarin de grappigste, interessantste (en soms nieuwe) feitjes werden gedeeld.

Elke dag iets nieuws leren

We hebben allemaal momenten waarvan we later denken ‘waarom wist ik dit nog niet?’. En dan zijn het ook nog dingen die vaak heel vanzelfsprekend zijn. Wat dacht je van de afkorting ‘horeca’ die eigenlijk staat voor hotel, restaurant en café? Of dat je een ei makkelijker kunt pellen in water? Oeps! Hieronder een greep uit de leukste feitjes waar jullie pas op latere leeftijd achter kwamen.

Hier kwamen jullie pas later achter

Een ander diersoort

“Ik kwam er dus deze week achter dat koeien alleen vrouwtjes zijn. Eigenlijk heel logisch, want ze produceren melk. Ik dacht alleen dat ‘koe’ een algemeen begrip was voor vrouwtjes en mannetjes. Ik wist ook wel dat stieren bestaan, maar dacht dat dit gewoon een ander diersoort was. Ik heb een potje zitten janken uit schaamte.”
– Nanda8

Juiste maat

“Ik wist niet dat er nummers of plaatjes op de luiers staan waaraan je kunt zien of je kind een maat groter nodig heeft of niet.”
– Bloemetjesgordijn

Uitsparing

“In de steel van een (koeken)pan zit een uitsparing. Hier kun je je lepel of vork kwijt waarmee je in de pan hebt geroerd tijdens het koken.”
– Mier29

Indrukstrip

“Ik kwam er laatst achter dat een doos aluminiumfolie aan beide kanten een indrukstrip heeft zitten. Als je deze strip indrukt, komt het folie wel los, maar de rol blijft in de doos zitten. Nooit geweten.”
– Miloutje

Twee standen

“De peper- en zoutmolens hebben blijkbaar twee standen. Als je aan de bovenkant trekt, krijg je grovere korrels. De normale stand geeft fijne korrels.”
– Jasmijn567

Je wint er tijd

“Ik had altijd moeite met het uit elkaar houden van zomer- en wintertijd. Moet de klok nou vooruit of achteruit? Tot iemand over wintertijd ‘je wint er tijd’ zei, omdat de nacht extra lang is vanwege het terugzetten van de klok.”
– Josel

Lekker swipen

“Met de spatiebalk op je iPhone kun je door de tekst ‘swipen’ om bij het juiste woord/de juiste letter te komen. Gewoon de spatie langer ingedrukt houden. Gisteren geleerd!”
– Roos

Brede politie

“Ik dacht jarenlang dat ‘bereden politie’ stond voor ‘brede politie’. Voor mij hield dit dan in dat deze agenten extra brede/sterke mannen waren.”
– Viva29

Spiegelbeeld

“Ik kwam er dit jaar na een gesprek met de schooljuf achter dat kinderen die in spiegelbeeld schrijven, vaak niet hebben gekropen. Kruipen is dus goed voor de werking tussen linker- en rechterhersenhelft. Vandaar dat men zegt dat een kind het kruipen beter niet kan overslaan. Ik werk dertien jaar in de kinderopvang, maar ik wist dit dus echt niet.”
– Sorbygirl87

Geen traanogen

“Als je het ‘kontje’ aan een ui laat zitten wanneer je hem snijdt, dan krijg je minder last van traanogen.”
– FDU

Mannetjeskonijn

“Duurde mij weliswaar vierentwintig jaar om erachter te komen dat een haas geen mannetjeskonijn is, maar simpelweg een ander diersoort…”
– Amberplusone

Knieschijven

“Ik heb nooit geweten dat pinguïns knieschijven hebben. Echt informatie waar je wat mee kunt in het leven.”
– IlonaV

Pollepel

“Ik heb echt honderd keer het woord pollepel moeten lezen. Ik dacht ‘wat is een polle-pel nou weer?’.”
– Manon

Aangereden

“Mensen kijken je blijkbaar heel raar aan als je zegt dat je vanochtend om zeven uur bent ‘aangereden’. Ik zeg dat al mijn hele leven en voor mij betekent dat gewoon dat ik ben vertrokken met de auto. Toen ik naar school ging in de grotere stad, kwam ik erachter dat mensen dachten dat ik letterlijk was aangereden.”
– Koalabeertje

Felle lampen

“Aan de onderkant van de binnenspiegel van een auto zit een klepje die je om kan klappen. Je spiegel wordt dan donkerder en zo wordt je niet verblind door een auto met felle lampen. Heel handig eigenlijk.”
– Lili56

Tijdens je zwangerschap krijg je waarschijnlijk allerlei nieuwe feitjes te horen. Benieuwd welke waar zijn en welke in de categorie bakerpraatjes vallen? Lees dit artikel.

Praat mee!
Om welke gekke redenen ben jij in huilen uitgebarsten? Laat het weten en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app