Blog
Anne en haar zoontje

Ken je dat gevoel? Dat je eierstokken zo hard klapperen dat je niks anders meer interessant vindt? Dat je zo graag een kindje wil, dat je bijna uit elkaar klapt van liefde en verlangen?

Het verlangen naar kleine voetjes kriebelen, dat heerlijke babyluchtje opsnuiven en het vouwen van babykleertjes. De liefde die opborrelt als je alleen al denkt aan het wiegen van een baby in je armen.

Het verlangen naar die eerste weken van totale overgave en verliefdheid. De Roze Wolk die arriveert net na je bevalling. Dat je smelt bij het idee van zo’n klein wezentje dat met grote ogen naar je staart alsof jij een godin bent. Je betekent alles voor dit prachtige schepsel en je denkt dat er geen mooiere baby bestaat dan de jouwe.

Het eerste huiltje, waar je zelf ook (bijna) van moet huilen. De onzekerheid over de verzorging. Heeft hij een natte luier, heeft hij honger of is hij gewoon moe? De eerste keer je baby in bad doen, de geur van babyproducten, het tere babyhuidje waarvan de plooitjes bijna een jasje lijken. Het maaien van zijn handjes in een grote wereld, waar dit onschuldige wezentje nog geen weet van heeft.

Samen met je partner de onzekerheid voelen. Doen we het wel goed? Doe ik wel voorzichtig genoeg? Houd ik hem goed vast?

Het gepriegel met die kleine kleertjes om dat zachte babyhuidje heen, waar nog donshaartjes op zitten. Voorzichtig alle plooitjes poetsen waar nog huidsmeer verstopt zit. Het trotse gevoel als hij helemaal fris ruikt en aangekleed is.

Dat hebben jullie ongelofelijk prachtig gemaakt samen!

Hoofdfoto: Sharon Willems

Blogger Anne

Hallo, ik ben Anne, 28 jaar en moeder van peuterpuber Sara (3) en baby Finn (0). Samen met mijn vriend Ruud woon ik in Den Bosch. Ik schrijf open en eerlijke stukken, die recht uit mijn hart komen. Ik wil graag andere moeders een steuntje in de rug geven en ze laten zien dat het leven van een moeder echt niet altijd over rozen gaat.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app