Afgelopen maand hebben 150 ouders de nieuwe Davitamon Vitamine D Aquosum Suikervrij uitgeprobeerd. Wat vonden zij van de eerste suikervrije vitamine D op waterbasis? Het product is beoordeeld met een 7,5 en 85 procent van de ouders zou Davitamon Vitamine D Aquosum Suikervrij aanbevelen. Benieuwd naar de verdere uitslagen? Lees snel verder!

Het oordeel

Davitamon Vitamine D Aquosum Suikervrij krijgt van de respondenten een 7,5. Ruim acht op de tien ouders geeft Davitamon Aquosum Suikervrij een 7 of hoger en 85% zou het product aanbevelen.

Op de vraag hoe belangrijk ouders het vinden dat het product suikervrij is, wordt er gemiddeld een 9,1 gegeven op een schaal van 1 tot 10 (10: heel erg belangrijk).

Als mijn zoontje iets niet lekker vindt, houdt hij zijn mondje stijf dicht. Dit product ging er zonder moeite in.

73,9% van de ouders merkt op dat hun kindje Davitamon Vitamine D Aquosum Suikervrij neutraal tot heel lekker vindt smaken en bijna acht op de tien ouders vindt de druppels makkelijk te doseren (77,2%).

Het belang van vitamine D

De belangrijkste reden voor ouders om vitamine D aan hun kindje te geven, is omdat het goed is voor de ontwikkeling van de botten en opbouw van sterke tanden (77,2%). Daarnaast volgt ruim de helft van de ouders het advies op van de kraamzorg (53,3%) en vindt dat het goed is voor het immuunsysteem van kinderen (48,9%).

Het is een kleine moeite om te geven en zo fijn dat ze op deze manier voldoende vitamine D binnenkrijgen, wat belangrijk is voor de normale groei en ontwikkeling van de botten.

De Gezondheidsraad adviseert om vanaf dag 8 na de geboorte van je baby 10 microgram vitamine D aan je baby te geven. De meerderheid van de ouders (85,9%) geeft aan dat ze van plan zijn zich hieraan te houden.

Davitamon Vitamine D baby

Vitamine D Aquosum Suikervrij zelf proberen?

Davitamon Vitamine D Aquosum Suikervrij is de eerste suikervrije vitamine D op waterbasis. Vitamine D is goed voor de groei en ontwikkeling van de botten en van belang voor de opbouw van een sterk gebit. Koop het nu met korting via bol.com.

Koop met korting >

Waar is vitamine D goed voor?

Vitamine D wordt met name aangemaakt in de huid onder invloed van zonlicht. Daarnaast zit het in vlees, eieren en vette vis. Deze vitamine ondersteunt groei en ontwikkeling van de botten. Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten. Daarnaast is het belangrijk voor de opbouw van sterke tanden, een goede spierfunctie en je weerstand.

Baby’s en kinderen tot 4 jaar krijgen het advies om 10 microgram extra vitamine D te slikken. Zij kunnen het namelijk nog niet voldoende uit hun voeding en uit zonlicht halen.

Meer weten? Bekijk de website van Davitamon voor meer informatie.

Reacties van ouders

  • “In mijn omgeving waren er meer ouders die geen vitamine D konden vinden op zowel waterbasis als suikervrij. Fijn dat dit product er is!”
  • “Super dat het op waterbasis is en zonder suiker.”
  • “Wat ik positief vind is dat het product suikervrij is en op waterbasis.”
  • “Het is goed te doseren.”
  • “Het ruikt aangenaam.”
  • “De verpakking mag wat meer opvallen. In de schappen zou deze verpakking niet echt opvallen.”
  • “Fijn dat het in een grote fles verpakt is.”
  • “Het is makkelijk te doseren op een lepeltje. Het is qua smaak lekker genoeg voor de kinderen dat ze het innemen zonder problemen.”
  • “Het doseerdopje druppelt wat langzaam als de fles bijna op is.”

In samenwerking met Davitamon

KAG-nr.: 24-0119-0230