baby-ligt-lekker-te-slapen-via-mam-babyfoon-app

Ik ben Noortje, moeder van een prachtig dochtertje van bijna 5 maanden. Met veel plezier heb ik voor 24Baby.nl de nieuwe, gratis MAM Babyfoon App mogen testen.

Vorige maand waren wij op zoek naar twee testmoeders die de gratis MAM Babyfoon App wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere testmoeder Noortje. Op deze pagina lees je de ervaring van Noortje met de app.

foto_van_noortje_en_haar_dochter_0de

Testmoeder Noortje

Ik ben Noortje, moeder van een prachtig dochtertje van bijna 5 maanden. Met veel plezier heb ik voor 24Baby.nl de nieuwe, gratis MAM Babyfoon App mogen testen. Hieronder lees je mijn review.

Het oordeel

Over het algemeen zijn we erg tevreden over de MAM Babyfoon app. We moesten in het begin even zoeken naar de juiste telefoons. We wilden 1 oude telefoon gebruiken, zodat we zelf nog wel goed mobiel bereikbaar bleven. Echter draaide de app niet op het oudere systeem.

Eenmaal geïnstalleerd, de code invoeren en de app draait! Thuis gebruiken wij een camera, dus is deze app overbodig voor ons. Maar wanneer je op visite gaat of als je op vakantie bent, is het ideaal!

Wij blijven de app zeker gebruiken als we op visite zijn! Het is voor ons echt een uitkomst om ergens met een gerust hart te kunnen zijn, zonder elke keer bij de kleine te moeten kijken/luisteren.

Scores MAM Babyfoon App

Noortje beoordeelde de MAM Babyfoon App met de volgende scores:
Gemakkelijk te installeren
8
Gemakkelijk te bedienen
9
Ik gebruik de app vaak
8
Interface & vormgeving
9
Ik blijf het in de toekomst gebruiken
9
Aanrader
9
Goed alternatief traditionele babyfoon
9
Totale score
8.7

Prettig aan de MAM Babyfoon App

De app is erg duidelijk, makkelijk te bedienen en het geeft een ontspannen gevoel als je ergens anders bent en toch de kleine in de gaten wilt houden.

Dit kan beter

Ondanks dat ik tevreden ben over de app, zie ik ook wat verbeterpunten. Zo werkt de app niet goed als het wifi signaal niet goed is en ook de nightvision werkt niet goed, maar dat zou ook aan de telefoon kunnen liggen.. Verder werkt de app niet op alle telefoons en gaan de accu van je telefoon snel leeg als je de app gebruikt.

In deze situaties gebruik ik de app vaak

Wij gebruiken de app als we op visite zijn, zodat we niet elke keer bij de deur hoeven te luisteren of we onze kleine horen of bij de kleine hoeven te kijken. Wij kunnen dus weer ontspannen op visite.

Dit mis ik nog aan de app

De app werkt helaas nog niet op alle telefoons, dus dit zou nog verbeterd kunnen worden. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om de app te gebruiken. De zaklampfunctie vind ik wat overdreven, aangezien je kleine dan gelijk in een fel licht kijkt. Daarnaast vraag ik me ook af hoe veilig de app is, bijvoorbeeld tegen hackers.

Belang van verschillende functies

Hoe belangrijk vind je de volgende functies?
Videocontrole
9
Personaliseren van app (naam + foto van baby)
9
Terugpraatfunctie
9
Nachtlampje
9
Totale score
9

De voor- en nadelen van de MAM Babyfoon App

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Noortje:

Voordelen

  • Overal te gebruiken waar wifi is
  • Het werkt geruststellend: je kan ontspannen op visite
  • Erg makkelijk in gebruik en eenvoudig te bedienen
  • Je hebt geen aparte babyfoon nodig

Nadelen

  • Werkt nog niet op alle telefoons
  • Er moet licht branden in de ruim om beeld te kunnen zien
  • Batterij van telefoon gaat snel leeg door gebruik van de app
  • Wifi-verbinding moet stabiel zijn, anders kan de app crashen