In samenwerking met
Kindje dat geitenmelk flesvoeding krijgt en moeder

Geitenmelk wordt steeds populairder, zowel voor volwassenen als in babyvoeding. Zo drinken er elke dag wereldwijd ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Maar waarom vormt geitenmelk een goede basis voor flesvoeding? En waarom zou je hiervoor kiezen? Dit zijn vijf feiten en fabels over flesvoeding op basis van geitenmelk.

Waarom geitenmelk babyvoeding?

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Maar als je wilt overstappen op flesvoeding of besluit om borstvoeding af te bouwen, is babyvoeding op basis van geitenmelk een goede keuze. Geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor babyvoeding.*

Babyvoeding gemaakt van geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor flesvoeding. Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk brengen de bijzondere mildheid van Nederlandse geitenmelk samen met ingrediënten zoals omega-3 vetzuren, die de ontwikkeling van de hersenen ondersteunen, en voedingsvezels.**

Dit maakt Kabrita een geschikte keuze voor elke gezonde baby en peuter. Alle Kabrita flesvoeding voldoen aan de Europese richtlijnen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Iedere variant is namelijk aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften van je kindje.**

Wist je dat…? …geitenmelk van Kabrita bij Nederlandse geitenboeren vandaan komt? Kabrita heeft met zorg 60 boerderijen geselecteerd waar ze exclusief mee samenwerken, om zo hun kwaliteit te waarborgen.

Feiten en fabels over geitenmelk en babyvoeding op basis van geitenmelk

1. Wereldwijd wordt er meer geitenmelk dan koemelk gedronken

Feit! Hoewel koemelk de overhand heeft in Nederland, wordt er wereldwijd van oudsher meer geitenmelk dan koemelk gedronken. Flesvoeding op basis van geitenmelk wordt ook steeds populairder, óók onder Nederlandse kleine buikjes.

2. Flesvoeding op basis van geitenmelk heeft een sterke smaak en geur

Fabel! Sommige mensen verwachten dat flesvoeding op basis van geitenmelk sterk smaakt of ruikt, net zoals geitenkaas. Dit is niet het geval. De geur en smaak van geitenkaas wordt namelijk veroorzaakt door de vetten die erin zitten. Deze worden in Kabrita geitenmelk flesvoeding vervangen door een mix van plantaardige oliën. Hierdoor is de smaak en geur van deze flesvoeding vergelijkbaar met flesvoeding op basis van koemelk.

3. Geiten geven minder melk dan koeien

Feit! Geiten geven gemiddeld tussen de een en twee liter melk per dag. Een koe geeft wel 25 tot 30 liter per dag. Dit is dan ook een van de redenen waarom je vaak meer betaalt voor flesvoeding op basis van geitenmelk.

4. Flesvoeding op basis van geitenmelk is mild van smaak

Feit! Flesvoeding op basis van geitenmelk is mild en zacht. Dit komt doordat geitenmelk een unieke samenstelling heeft van eiwitten en vetten. Daarnaast is Nederlandse geitenmelk een bron van belangrijke voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, vitamine B2, eiwitten, vetzuren en calcium. Calcium is bijvoorbeeld nodig voor de instandhouding van normale botten.

5. Geitenmelk flesvoeding bevat te weinig foliumzuur

Fabel! De van nature aanwezige hoeveelheid foliumzuur in geitenmelk wordt aangevuld in geitenmelk flesvoeding om aan de wettelijke verplichte hoeveelheid foliumzuur te voldoen. Je kan er dus gerust op zijn dat je baby voldoende foliumzuur binnenkrijgt.

Ben jij al bekend met Kabrita?

Kabrita heeft meer dan 75 jaar ervaring in de zuivelindustrie en maakt flesvoeding op basis van geitenmelk, die bij geselecteerde Nederlandse geitenboeren vandaan komt. Uiteraard voldoen Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk aan alle wettelijke voorschriften voor flesvoeding. Naast flesvoeding biedt Kabrita ook andere geitenmelkproducten voor opgroeiende kinderen, zoals papjes en knabbels.

Nieuw van Kabrita: kleine verpakking van 400 gram

Het assortiment van Kabrita is kortgeleden uitgebreid met een kleine verpakking van 400 gram. Een kleinere verpakking is namelijk veel makkelijker om even in je tas te stoppen voordat je op pad gaat of om mee te geven aan de opvang.

De kleinere verpakking is ook ideaal wanneer je borst- en flesvoeding combineert en daardoor niet zoveel flesvoeding nodig hebt. Deze ‘kleintjes’ hebben dezelfde samenstelling en hoge kwaliteit als de 800 gram-formules. Deze verpakkingen zijn te verkrijgen via de website van Kabrita of bij je lokale Etos.

* Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s
** Zoals in alle opvolgflesvoedingen