Advertorial

Je kind gezond laten eten is voor veel ouders één van de grootste uitdagingen van de opvoeding, toch kan je er ook een feestje van maken! Hoe dat kan vroegen wij aan Meike Meinhardt, Voedingsdeskundige van Carbonell maar vooral moeder van Zen en Liz.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, hoe maak je van groente eten een feestje?

Gewoon lekker je fantasie gebruiken! Maak van het eten altijd iets leuks. Een klein feestje. Door het net leuker te presenteren, vrolijke combinaties te maken of de groente te verstoppen. Kinderen vinden het dan veel leuker. En zo eten ze vanzelf een stuk gezonder.

Heb je een voorbeeld hoe je eten leuker kan presenteren?

De presentatie begint al met hoe je de groente noemt. Zo noem ik sperziebonen groene frietjes.

Je bent zelf moeder van 2 kinderen, hoe zorg je ervoor dat zij hun groente eten?

Mijn kinderen Zen en Liz eten makkelijker en met meer plezier groente, wanneer ik deze aan een prikker rijg. Dit ziet er erg leuk uit en dat maakt het gelijk een stuk lekkerder. Probeer het ook eens. Kook of wok verschillende groente. Het liefst met veel kleur en rijg ze aan een prikker!

Op mijn blog op Carbonell.nl staan nog veel meer tips en leuke recepten. Als één van jullie lezers een leuke tip heeft, ontvang ik die graag!

Carbonell Olys

Je bent Voedingsdeskundige van Carbonell, zijn hun producten ook goed voor kinderen?

Ja, Cabonell heeft onlangs Olys geïntroduceerd. De ideale olie voor het hele gezin. Carbonell Olys zit boordevol met olijfolie, sojaolie, druivenpitolie, koolzaadolie en een vleugje visolie. Daarom heeft Olys alle essentiële vetzuren in zich, die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen*. En de omega 3 (DHA en EPA) is goed voor het hart.** Olys is dus niet alleen goed voor je kinderen maar ook voor jezelf!

Je geeft aan dat essentiële vetzuren nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen. Waarom is dit het geval?

Kinderen hebben essentiële vetzuren nodig om te ontwikkelen en groeien. Het lichaam maakt deze vetzuren niet aan. Daarom is het belangrijk om deze via andere manieren binnen te krijgen. Door elke dag een maaltijd te bereiden met Carbonell Olys krijgt je gezin een significante hoeveelheid van deze dagelijks benodigde vetzuren binnen.

*Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (ALA) en een dagelijkse inname van 10 g linolzuur (LA). Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 0.3 g ALA en 3.2 g LA.

**Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA. Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 69 mg DHA en EPA.

Logo Carbonell
Carbonell adviseert een gevarieerd, evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Kijk voor meer informatie op www.carbonell.nl