Blog
Baby met friese jongensnamen

Wat voor een jongen wordt Sem en wat zal hij gaan doen als beroep, denk ik volkomen uit het niets. Dat Sem iets met auto’s heeft is duidelijk. Toch trappen we daar niet in, aangezien zijn vader ook gek was op auto’s, maar nu niet eens weet in welk automerk hij zelf rond rijdt. De ervaring leert dat de autobranche het niet gaat worden.

Zonder te vragen duwt Sem een stukje van zijn brood in mijn mond. Sem is over het algemeen lief, behulpzaam en sociaal. Verpleegkundige of arts? Babyboomers zijn tegen die tijd uitgedund en de zorg is dan vooral geautomatiseerd. Nee de zorg zal hem vast niet worden, weinig werk meer in.

Zakelijk knikje en delegeren

Sem en ik drinken samen een kopje thee en Sem klimt op de bank. Hij springt en klautert verder op de leuning. Nog geen 5 minuten later eindigt hij zijn actieve sessie met rondjes rennen rond de tafel. Sportman? Met ouders die beiden voetballen en marathons lopen kan ik er niet ver naast zitten. Sem rent naar de keuken en halverwege valt hij met zijn hoofd tegen de stoel aan. Hij snikt het uit en roept om zijn knuffel. Uiteraard moet je een talent benutten, maar moet je dat altijd wel willen?

Het is tijd om naar buiten te gaan, want het is droog. Sem wil zijn handschoenen aan. Helaas, zijn vader is zijn handschoenen vergeten. Dat vertel ik Sem en hij knikt als ik zijn vader dom noem. Dan moet oma maar handschoenen aan denkt hij en die gaat hij alvast pakken.

Het is een unieke warme dag voor januari als wij samen richting stad lopen. Sem zonder en ik met te warme handschoenen aan. Sem heeft nog even gekeken of ik ze wel aan heb en met een kort en zakelijk knikje geeft hij aan dat het zo goed is. Wordt hij iemand die gaat delegeren, een zakenman of bankier? Het zal toch niet waar zijn denk ik!

Mee naar de maan

Sem wijst naar een vliegtuig, ja piloot of astronaut dat zou hem goed staan. Mag ik vast, als zijn oma, bij hem in de cockpit kijken of een keer mee naar de maan!

In de winkel loopt Sem te rennen met een winkelwagentje en zet af en toe wat recht in de schappen en gooit zonder overleg wat in zijn kar. Manager in een supermarkt misschien en zie die ene leuke voor me die we allemaal kennen.

Blijf gezond en word gelukkig

We lopen langzaam naar huis. Het gaat niet echt snel, want Sem heeft een grote stok gevonden die ook mee moet. Na zijn bad leg ik hem in zijn bedje en hij zegt slaperig ‘Sem slapen’.

Sem slaapt bijna direct en ik kijk vol liefde naar mijn kleinzoon. Voor mijn kinderen wenste ik een succesvolle toekomst. Voor Sem denk ik, blijf gezond en wordt vooral gelukkig en wat je gaat doen, maakt niet uit. Heel zachtjes doe ik de deur dicht en voel mij zielsgelukkig met een kleinzoon als Sem.