Blog
Baby met friese jongensnamen

Dikkie dik, Nijntje, tel-boekjes, dieren-boekjes, ontzettend veel keus en variatie... Ik kan me herinneren dat ik vroeger zelf gek was op sprookjes. Ik had van die boeken met cassettebandjes erbij. Toen ik nog niet kon lezen, zette mijn ouders of ik de cassetterecorder aan, ik sloeg het boek open en 'lezen' maar.

Er was eens…

Sprookjes dus… Al vanaf dat m’n dochter een week of zes was, ben ik in ’t kader van een slaapritueel, begonnen met voorlezen.

Ik moet zeggen dat ik best geschrokken ben van de sprookjes! Ik kon me met name herinneren ‘en zij leefden nog lang en gelukkig’. Maar jeetje, wat een gemene en soms enge verhalen!

Blauwbaard

Afgelopen woensdag las ik het verhaal van Blauwbaard voor. Halverwege kwam ik erachter dat die Blauwbaard een ordinaire seriemoordenaar was die het nu had voorzien op de prinses in het verhaal.

Ik ben niet van plan mijn dochter overdreven beschermd op te voeden ofzo, maar voor een baby en misschien wel voor de eerst komende tien jaar vond ik dit verhaal iets te gek.

Ik hou van jou tot aan de maan en TERUG

Mijn favoriete ‘baby’ boek er maar bij gepakt: Raad eens hoeveel ik van je hou. Ik hou van jou tot aan de maan en TERUG. Zo, nou kan mama tenminste ook lekker slapen.