Blog
Baby met friese jongensnamen

Na jaren zwijmelen bij het zien van baby's en voor kinderen van anderen te zorgen, hoop ik nu zelf kinderen te krijgen. Ik ben pas getrouwd en mijn man en ik zijn er aan toe om een gezinnetje te vormen. We willen graag nu we nog jong zijn kinderen, zodat we nog lekker actief met ze kunnen zijn. Nu is alleen de vraag: kan ook ik zwanger worden?

Ik zie zoveel mensen om mij heen kinderen krijgen en heb dat verlangen zo sterk! Een spannende tijd, waarin ik uren nadenk, informatie opzoek en praat over alles wat met baby’s te maken heeft.

Vanaf mijn 12e pas ik op kinderen en ik vond het heerlijk. Een jaar als au pair in het buitenland werken leek mij dan ook erg interessant. Na mijn opleiding in de zorg ben ik naar Amerika vertrokken waar ik voor 3 ontzettend lieve kinderen mocht zorgen. Leeftijd 5, 2 en 0 jaar.

Au pair in Amerika

De jongste is geboren op de dag dat ik arriveerde, dus ik heb zijn hele eerste levensjaar meegemaakt. Wat is het heerlijk om een gezinnetje draaiende te houden, activiteiten met de kinderen te doen en hun ontwikkeling te leren begrijpen. Ik volgde een intensieve cursus kinderontwikkeling en ik zag in de gezinssituatie bepaalde ‘knelpunten’ waarvan ik het gevoel kreeg dat ik daar wat mee kon.

Het middelste ventje van 2 jaar vertoonde soms moeilijk gedrag, waarbij ik het idee had dat het ook anders moest kunnen. Hij kon alles al zeggen en telde al tot 13, zong het hele ABC en was ontzettend enthousiast, hij was slim genoeg! Toch vond hij het verschrikkelijk om zijn tanden te poetsen, haren te wassen, in zijn eigen bed te slapen en zijn zin niet te krijgen. Zijn moeder had het daar ook moeilijk mee, zij werkte veel en voelde zich, logisch, schuldig dat ze niet genoeg tijd met hem besteedde.

Na een simpele poging door een Nederlands liedje te zingen, lukte het uiteindelijk om iedere dag zijn tanden te poetsen! Wat een heerlijk gevoel om een klein ventje daarin verder te helpen, zodat het geen strijd meer is maar een gezellig 1 op 1 moment.

Het haren wassen duurde wat langer om onder de knie te krijgen, maar na verschillende manieren geprobeerd te hebben lukte ook dat. Toen ik weer vertrok na een jaar sliep hij in zijn eigen peuterbed en had hij 1 van de kleedjes, die hij overal naartoe sleepte, naar mij vernoemd. Wat een schatje!

Ik mis die kinderen wel hoor! Je bent zo intensief met ze bezig en nu heb ik ze al 5 jaar niet meer gezien.

Heden en toekomst

Voor mijn werk volg ik momenteel nog een cursus. Deze is eind februari klaar en dan willen we toch echt een poging wagen zwanger te worden! Ik ben 25 en mijn man is 28, we hebben een mooi huis met tuin en hebben voor ons gevoel alles voor elkaar om kinderen aan de mix toe te voegen.

Sinds een paar dagen ben ik gestopt met de pil en ik heb mijn laatste onttrekkingsbloeding. Ik slik nu zwangerschapsvitamines en sport meer. Ik slik maar geen ibuprofen meer, heb gelezen dat het niet goed is bij een zwangerschap. Niet drinken en roken is geen probleem voor mij, gelukkig. Ook probeer ik meer op mijn voeding te letten, ook om mij voor te bereiden op een zwangerschap. Zodat mijn kindje een goede start heeft.

De komende maand of anderhalf ben ik benieuwd of ik die bekende pijntjes krijg doordat ik stop met de anticonceptiepil. Ook weet ik natuurlijk niet wanneer mijn eigen cyclus op gang komt en ik weer ongesteld word.