Blog
Baby met friese jongensnamen

Van 17 november tot en met 23 november is het Vaderweek. Deze week staat het voorlezen door (groot)vaders centraal. Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, en het is ook nog eens leuk voor papa om tijd door te brengen met de kleine. Daarom zetten we hier vijf van de leukste boeken op een rij, ideaal om uit voor te lezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

1. Grimm

VaderweekDe sprookjes van Grimm zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Tussen de beroemde begin- en eindzinnen ‘er was eens…’ en ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ spelen zich talloze avonturen af waarin hordes kabouters, kwaadaardige wolven, toverfeeën en boze stiefmoeders figureren. Deze uitgave van de sprookjes van Grimm is rijkelijk in kleur geïllustreerd.

Geschikt voor voorlezen vanaf 0 jaar.
Koop hier ‘Grimm’!

2. Het voorleesboek voor de allerliefste papa!

VaderweekEen vrolijk voorleesboek voor alle papa’s die graag voorlezen, of dat nodig eens moeten gaan doen. Het boek bevat een verzameling versjes en verhaaltjes over bekende figuren, zoals bijvoorbeeld Kobus en Kwak, Daan en Doortje, het mannenkoor, de blote koning, haas en egel, het olifantje Oliebol en nog veel meer. Maar natuurlijk komt er in dit boek ook een knotsgekke, maar toch ook heel lieve papa om de hoek kijken.

Geschikt voor voorlezen vanaf 2 jaar.
Koop hier ‘Het voorleesboek voor de allerliefste papa!’

3. Het voorleesboek voor de allerliefste opa!

VaderweekEen prachtige bundel voor alle opas die hun kleinkinderen willen voorlezen én voor kinderen die graag zelf lezen. Dit boek bevat allerlei vrolijke en grappige versjes en verhaaltjes van het bekende schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder. Over het mannenkoor, haas en egel, de blote koning en de drie jongetjes. Maar natuurlijk komt er ook vaak een aardige opa in de verhalen voor. Een heerlijk boek waar iedereen van zal genieten!

Geschikt voor voorlezen vanaf 2 jaar.
Koop hier ‘Het voorleesboek voor de allerliefste opa!’

4. Papa is een held!

VaderweekVan vaders met prikkende wangen en vaders met dikke buiken, tot vaders die een eigen autosloperij hebben en vaders die piraat zijn. In dit vrolijke voorleesboek voor vaders zijn de leukste voorleesverhalen en mooiste tekeningen van bekende auteurs en illustratoren opgenomen. Bekende klassiekers, maar ook splinternieuwe verhalen. Een boek barstensvol stoere, gekke, stoute, soms een beetje boze en vooral heel lieve vaders.

Geschikt voor voorlezen vanaf 0 jaar.
Koop hier ‘Papa is een held!’

5. Het grote gekke verhalenboek

VaderweekDit verhalenboek in oblong formaat is onderverdeeld in vier delen: de viezerdjes, de ettertjes, de griezeltjes en de bussertjes. De delen zijn ook afzonderlijk verschenen. Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt níémand ze wil hebben. Behalve tante Dalia… Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Door krijgt gewoon grijze haren van die twee… Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in haar kindertehuis wil opnemen. Dan móéten Mees en Moontje wel echte griezeltjes worden… En Joris en Jetje krijgen van ome Ko allebei een opgeknapt kermisbusje en mogen daar de hele dag in rondrijden. Ze verrichten zelfs echte heldendaden…!

Geschikt voor voorlezen vanaf 2 jaar.
Koop hier ‘Het grote gekke verhalenboek’!