Blog
Baby met friese jongensnamen

Sem lag op zijn zij op het kleed met zijn hoofd op zijn schouder en zei volledig overbodig “ben met de auto’s aan het spelen oma’. Ik keek al een tijdje naar hem en had al lang gezien dat zijn vier auto’s in file waren opgesteld. Wat wordt hij groot bedenk ik me en denk terug aan vorige week.

Zijn ouders kwamen hem gezamenlijk ophalen na mijn oppasdag. Gezellig dacht ik, tot Chris uit het niets zei ‘Sem geef dit maar aan oma’. Sem probeerde eerst de enveloppe zelf open te maken maar na enig aandringen gaf hij deze vervolgens aan mij. Ik keek van Sarah naar Chris en gelijk wist ik het. Echt waar riep ik, wat onwijs leuk, en pakte de foto’s van de echo uit de enveloppe. Het was niet zo’n schokkende verrassing als bij de aankondiging van Sem, maar wat is dit leuk, riep ik opgetogen. Diep in mijn hart had ik het wel verwacht, een tweede (klein)kind en toch kwam het weer als een zeer aangename verrassing.

Dikkertje Dap

Sem is er inmiddels bij gaan zitten en houdt een heel betoog over zijn grote vrachtwagen en hij is tevreden met mijn knikken. Voor de tweede maal oma en een broertje of zusje voor Sem. Kan ik dat als oma wel aan?! Met Sem heb ik mijn handen al vol, vooral met het er helemaal zijn voor hem. Ik mijmer verder en zie weer een klein baby’tje voor me en ik smelt als ik daar aan denk.

Kom op zeg, zelf had ik drie kinderen binnen vijf jaar tijd, werkte en had mijn huishouden, waar heb ik het over. Twee kleinkinderen geweldig! Ik voel mij opeens heel gelukkig, dat ik dit nogmaals mee mag maken. Ik zoek op de computer hoe mijn spiksplinternieuwe kleinkind er inmiddels uitziet. 11 weken, wat is hij of zij al prachtig. Sem je krijgt concurrentie roep ik!

Sem ziet mij achter mijn laptop zitten en roept Dikkertje Dap (zijn favoriet van het moment) kijken, maar daar trap ik niet in. Ik zet hem op mijn schoot en zing het zelf. Sem vindt dit prachtig en hij is dan ook de enige die niet begint over vals zingen. Direct daarna komt zijn tweede verzoek, sinterklaasliedjes zingen. Aangezien we een week voor de kerstdagen zitten zing ik met enige tegenzin ‘bonne-bonne-bonne …..’.

De hele familie past zich aan

Volgende week is het Kerst. De boom staat en laat al veel naalden vallen. Sem vindt de boom prachtig, vooral zijn hoekje met de vogel. De hele familie past zich tweede kerstdag aan, aan de eettijden van Sem. We gaan we al rond 17.30 uur aan tafel. Dan oud en nieuw en 2014.

Nog vijfenhalve maand, ik kan niet wachten.