Blog
Mommy Green - opnieuw zwanger

Vorige week vrijdag ben ik erachter gekomen dat ik opnieuw mama word. Het was echt een grote verrassing, aangezien mijn dochtertje net 5 maanden oud is.

Gemengde gevoelens

Ik wist niet wat te voelen op het moment dat er een kruisje op de zwangerschapstest verscheen. De extreme blijdschap die ik voelde bij mijn dochter was er niet en stiekem was ik daar wel teleurgesteld over. Ik had meer zoiets van: “O jee, en nu? Hoe ga ik dit nu doen?”.

Ik ben natuurlijk wel blij en dit kindje is dan ook van harte welkom – maar aangezien het met mijn dochter nu al zo druk is en zij volop aandacht vraagt (en die aandacht dan verdient), maak ik me toch druk over hoe ik het allemaal moet gaan doen nu. Weer een boel doktersafspraken, vermoeidheid en natuurlijk straks een buik die mijn bewegingsvrijheid belemmert.

Geloof me, ik ben echt wel blij hoor! Zeker nu het een beetje door is gedrongen dat ik echt zwanger ben, vind ik het fantastisch dat ik straks nog een dochtertje of zoontje erbij heb. Ik voel me op het moment nog niet echt zwanger. Ik heb gelukkig geen last van ochtendmisselijkheid en het enige waar ik last van heb op het moment is dat ik gewoon extreem moe ben, aangezien mijn dochter nog steeds twee voedingen per nacht wil.

Ik twijfel dan ook of ik langzaam aan maar helemaal met haar borstvoeding moet stoppen. Straks past het niet meer op schoot en ik vraag me af of ik het lichamelijk wel aan kan om twee kindjes te voeden. Ik denk dat ik dat tijdens de komende doktersafspraak ook zeker even ga overleggen.

De tweede ronde

Liever had ik eigenlijk nog even gewacht met een tweede baby tot mijn dochter kon lopen, maar het lot heeft anders bepaald en alles gebeurt met een reden, zeg ik altijd maar. Het scheelt deze keer in ieder geval een heleboel zenuwen omdat ik weet wat er gaat komen. Een heleboel nieuwe spullen kopen hoeft ook niet, aangezien ik zelfs mijn zwangerschapskleding nog heb.

Alhoewel het nu met een kleine baby iets drukker en iets meer regelen zal zijn tijdens deze zwangerschap, denk ik dat het de tweede keer wel wat makkelijker zal zijn. Ik heb me bij mijn dochter tot 9 maanden zelfs nog vrij goed en vrij actief gevoeld, dus ik denk dat het allemaal wel goed komt. We zullen zien de komende 9 maanden.