Blog
vrouw-omhelst-man-met-positieve-zwangerschapstest

Ik ben Max. Eigenlijk niet, maar voor nu nog even wel. Ik gebruik deze schuilnaam omdat wij op dit moment zeven weken en drie dagen zwanger zijn. En dat vind ik verschrikkelijk; koppels die zeggen dat ‘ze' zwanger zijn. De vrouw is zwanger, de man heeft er een (groot) aandeel in gehad.

Mijn vriendin is 23 jaar, ikzelf 25. Sinds ongeveer een maand is voor ons bekend dat mijn vriendin zwanger is. Er zijn honderden blogs en artikelen te lezen op internet over het wel en wee van de vrouw. Maar over de mededader nét wat minder. Vandaar mijn blog.

Twee pakken muisjes, vier Bossche bollen en één minisoesje

Mijn vriendin en ik hebben met elkaar afgesproken onze vreugde pas met iedereen te delen zodra de twaalf weken zijn bereikt. Uiteraard hebben wij onze naasten het heugelijke nieuws wel al verteld. Middels het overhandigen van twee pakken muisjes (roze en blauw) als cadeautje, hebben wij ons nieuws gedeeld met de aanstaande opa en oma. De reactie beperkte zich tot de woorden ‘echt?!’ (minimaal tien keer herhaald door moeders) en ‘t*ring’ (vaders, waarschijnlijk realiseerde hij zich dat hij binnenkort naast een oma in bed ligt).

De andere toekomstig opa en oma reageerden een stuk rustiger. Wij serveerden hen een bord met vier grote Bossche bollen, aangevuld met een minisoesje. Het spreekwoordelijke kwartje viel erg snel bij opa, oma deed er wat langer over… Dit alles binnen 24 uur nadat wij wisten dat mijn vriendin(!) zwanger is. Onze eigen reactie was overigens eveneens erg kalm.

Fastlane-ticket van Moeder Natuur

Nauwelijks realiserend wat er allemaal gaat gebeuren, hebben wij zeer emotioneel kennis genomen van de twee dikke strepen op de zwangerschapstest van een goedkoop merk. Voor nog geen twee euro hadden we die dag in een opwelling een two-packtester gekocht, niet wetende dat we daarmee in de rij zijn gaan staan voor de rollercoaster die dezelfde avond zou vertrekken vanaf perron baby. Maar goed, een enkele traan, lach en veel geluksmomenten verder, hebben we allebei geen seconde spijt van de keuze gehad. Ja, we zijn relatief jong en ja, we zijn relatief kort bij elkaar (zo’n twee jaar). Maar in the end is het een bewuste keuze geweest om in de rij te gaan staan. Alleen heeft Moeder Natuur ons een fastlane-ticket gegeven. We zijn vertrokken. De eerste weken zitten erop.

Tot op heden heb ik als passagier alleen nog maar genoten van ieder moment. De lach en traan van onze ouders, de verbazing over de uitslag van de zwangerschapstesten, het feit dat sommige testen zo’n tien keer duurder zijn dan de goedkope, en tot slot de ‘fijne avond’ die de mannelijke winkelbediende bij de drogist mij wenste toen ik een duo pack dure testen afrekende… Deze fijne avond kwam er, want de dure test bevestigde de uitslag van de goedkope; mijn vriendin is zwanger! Vanaf nu geloof ik het eigenlijk pas echt.

Ons geheimpje

Nadat we het onze ouders verteld hebben, heeft mijn vriendin heel erg de behoefte gekregen om het nieuws, naast onze broer en zus, aan haar naaste vriendinnen te vertellen. Ik als man zijnde vind het een lekker gevoel om het troste gevoel dat ik heb voor mezelf te houden. Uiteraard speelt hier heel erg in mee dat de garantie op een goede afloop van de rollercoaster alles behalve gegarandeerd is. Volgens de zwangerschapstest nog zo’n zeven weken wachten tot de twaalfde week.

Moeite om het voor me te houden bij mijn collega’s en vrienden heb ik dan ook niet. Het is op dit moment óns geheim en ik vind het leuk om hierover te praten in onze eigen geheimtaal. De eerste twee weken van de rit kom ik dan ook redelijk ongeschonden door. Mijn vriendin maakt dankbaar gebruik van mijn toezegging dat ze nu eindelijk een goede reden heeft om chagrijnig te kunnen zijn. Op naar de volgende weken!

Aanstaande papa ‘Max’

Ik ben ‘Max’. Ik schrijf deze blog door de ogen van een toekomstig papa. De inspiratie haal ik uit mijn ervaringen die ik momenteel opdoe als passagier van de rollercoaster van mijn vriendin. Iedere twee weken zal ik een update geven over ‘onze’ zwangerschap.