Blog

De vorige keer schreef ik dat mijn dochter moeite had met weer op haar geboortegewicht komen. Ze is inmiddels drie maanden oud en ik ben ook weer bijna op mijn geboortegewicht. Nou ja, ik ben nog 5 hardnekkige kilo's verwijderd van mijn gewicht voor de zwangerschap.

En ik zeg hardnekkig, maar heel eerlijk gezegd heb ik nog niet heel erg mijn best gedaan deze 5 kilo eraf te krijgen. Maar dat betekent niet dat ik stil zit.

Stootzak trainen

Voordat ik zwanger werd deed ik zo’n 1 à 2 keer in de week aan stootzak training. Kickboksen op een bokszak. Dit doe ik al jaren, samen met 1 van mijn vaders. Ja, ik heb er twee. Hoe dacht je dat mijn dochter aan zoveel opa’s en oma’s kwam?!

Maar goed, stootzak trainen dus. Heerlijk op donderdagavond en zaterdagmorgen mezelf helemaal uitleven op die bokszak en mijn hoofd leegmaken. Ik ben een van die mensen, die serieus een leuker mens is door te sporten. Gedurende mijn zwangerschap ben ik hier dan ook lekker mee doorgegaan. Weliswaar onder streng toezicht van mijn trainster en in overleg met de verloskundige. Tijdens 1 van de trainingen vroeg een vrouw, die langs de kant stond te kijken aan mijn trainster, of dat sporten wel goed was voor de baby!! Het was maar goed dat ik al aan het boksen was, want kwader kon je me op dat moment niet krijgen.

In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken, is sporten tijdens de zwangerschap juist goed! Als je maar goed naar je eigen lijf luistert.

Dat heb ik gedaan en ongeveer 5 weken voor de bevalling vond ik het wel mooi geweest. Ik vond het ook wel een beetje een stom gezicht worden. Een hoogzwangere vrouw met bokshandschoenen…

Snel herstel na de bevalling

Ik ben niet gestopt met bewegen. Ik heb nog even gefietst op de hometrainer, tot 1 week voor de bevalling. Die laatste week werd ik al moe als ik aan bewegen dacht. Een mooi moment om te stoppen.

Ik ben er sterk van overtuigd dat ik, onder andere doordat ik ben blijven sporten, een relaxte bevalling heb gehad. EN een snel herstel. 5 weken na de bevalling was ik alweer rustig aan, aan het hardlopen en boksen. Gewoon omdat het kon!