Blog
Baby met friese jongensnamen

Mijn dochter is 9 maanden en kan nog niet lopen of praten. Heel normaal natuurlijk voor haar leeftijd. Sinds kort heeft ze echter de afstandsbediening ontdekt en kan ze wel zappen! Zo zit ze dus rustig tv te kijken als ik even niet oplet.

Zoals veel baby’s kon mijn kleine meid al na een paar maanden gebiologeerd naar de tv kijken. Zodra deze aanstond in haar bijzijn, leek het of de rest van de wereld niet meer bestond. Zelfs haar lievelingsknuffel was plotseling niet meer interessant.

Tell Sell reclame

Als je niet kan lopen is een afstandsbediening natuurlijk reuze handig. Zodra ze deze ziet liggen, kijkt ze wat ondeugend om haar heen. Als ze denkt dat wij niet opletten pakt ze de afstandsbediening met beide handen op en richt ze deze doelbewust op de tv. Het aanzetten en zappen gaat vervolgens op goed geluk door blind de knopjes in te drukken, maar doen wij dat zelf ook niet?

Na 3 of 4 keer zappen heeft ze vaak gevonden wat ze zocht. Dit kan een kinderfilm zijn, maar net zo makkelijk een Tell Sell reclame. Dan gaat ze er goed voor zitten en verschijnt er een grote lach op haar gezicht. Ook zelf kan ik een glimlach niet onderdrukken en kijk trots naar mijn dochter. Ik besluit haar nog even te laten genieten.

Als ze mijn aanwezigheid voelt en opschrikt uit haar trance, maak ik gebruik van het moment. Ik til haar op en geef haar een knuffel. Zonder dat ze het doorheeft zet ik de tv uit en vervang ik de afstandsbediening door haar lievelingsknuffel. Over een paar jaar zullen we ongetwijfeld onenigheid gaan krijgen over haar tv-gedrag, nu los ik het nog liever zo op.