Review

Vorige maand waren wij op zoek naar twee leuke testmoeders die HelloFresh wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Nancy. Zij ontving van HelloFresh een box vol met verse ingrediënten voor 5 gezonde maaltijden. Op deze pagina lees je wat Nancy van HelloFresh vond.

Nancy kookt een maaltijd van HelloFresh

Nancy stelt zich voor

Ik ben Nancy, 32 jaar en bijna 5 jaar getrouwd met m’n man (hij is 36 jaar). Samen hebben we 2 zoontjes, Nigel van 6 maanden en Keano van bijna 3 jaar. Mijn man is fulltime werkzaam en ik op het moment 2 dagen in verband met ouderschapsverlof. Mijn man werkt in de sales ICT en ik in de verhuur van woningen.

Hoe omschrijf je HelloFresh?

HelloFresh biedt het gemak dat je thuis kunt koken zonder de deur uit te hoeven. Tevens zijn de producten heel vers en de menu’s heel gezond. Dus ook als je wilt afvallen of gezond eten, kun je gewoon ‘met de pot’ van HelloFresh mee-eten.

Wat vond je van de versheid?

De producten waren allemaal heel vers. In de box zat ook een koelelement en alle producten voelden heel koel aan. Erg handig dat bij de menu’s aangegeven wordt in welke volgorde je de gerechten dient klaar te maken om de overige gerechten ook zo vers mogelijk op tafel te kunnen zetten.

Scores HelloFresh

Nancy beoordeelde HelloFresh met de volgende scores:

Versheid 9
Gemak 8
Variatie producten en recepten 8
Bezorging en presentatie 9
Uitleg recepten 8
Bereidingstijd 7
Totale Score 8

Wat vond je van de gevarieerdheid van de producten?

De gevarieerdheid van de producten was er goed. De menu’s waren afwisselend met vis, vlees, vleesvervanger of helemaal geen vis/vlees. En ook qua koolhydraten goed afwisselend met de ene keer aardappelen, de andere keer pasta, dan weer een keer bulgur en de keer erop brood bij de maaltijd. Ook qua groente veel afwisseling tijdens de menu’s. En wat leuk was is dat er groente voorbij kwamen die je wellicht zelf niet gebruikt en nu ‘leert’ eten.

Hoe gezond vind je HelloFresh voor jouw gezin?

HelloFresh is heel gezond. Er worden geen vette sausjes gebruikt en juist wel veel magere producten. Bijna alles maak je zelf klaar en komt niet uit een pakje. Er worden veel groente gebruikt bij de gerechten en de hoeveelheden zijn op het aantal personen afgestemd. Je houdt dus geen of niet te veel eten over, dit zorgt ervoor dat je niet meer gaat eten dan je eigenlijk nodig hebt.

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei. Links de ingrediënten, rechts het resultaat

Wat vond je van het gemak?

Het gemak was heel fijn. Ten eerste worden de spullen gebracht, je hoeft dus niet naar de winkel toe om de producten te kopen. Ten tweede hoef je niet zelf te bedenken wat je gaat koken die week. Ten derde wordt bij de menu’s instructies gegeven in welke volgorde je de menu’s dient klaar te maken om alle producten zo lang mogelijk vers te houden. Ten vierde zaten er duidelijke instructies bij de menu’s hoe ze klaar te maken en was alles binnen redelijke tijd klaar te maken.

Wat vind je van de kosten?

Voor vier personen betaal je €89 voor een vijf dagenbox. €89 klinkt veel, maar er waren ook erg veel producten in de box. Dus in principe was de tevredenheid over het aantal producten goed. Maar als je de €89 verdeelt over de vijf dagen, dan ben je €17,80 per gerecht kwijt. Dit vind ik wel duur. Dan ben ik toch wel een stuk goedkoper uit indien ik zelf mijn boodschappen doe en kook.

De voor- en nadelen van HelloFresh

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Nancy:

Voordelen Nadelen
+
De producten zijn heel vers en de menu’s heel gezond
Het is goedkoper als ik zelf mijn boodschappen doe en kook
+
De gerechten waren erg gevarieerd
De bereiding was mij te veel werk
+
Het wordt thuisgebracht en je hoeft zelf niet te bedenken wat je gaat koken
De smaken/gerechten bevielen niet binnen ons gezin

Hoe ervaar je de bereidingstijd?

De bereidingstijd was prima en klopte wel ongeveer met wat aangegeven staat, maar voor mij persoonlijk was het te veel werk en ben ik normaliter minder tijd met koken kwijt. Dit komt ook omdat er erg veel producten nodig zijn per gerecht. Het is me wat te uitgebreid om na een dagje werken nog zo uitgebreid te moeten koken. Een box voor drie dagen voor bijvoorbeeld het weekend zou dan eerder iets voor ons zijn, mits de gerechten meer in de smaak zouden vallen.

Zou je HelloFresh nu vaker gaan gebruiken en adviseren aan vrienden en familie?

Ik zou de boxen van HelloFresh niet vaker gebruiken aangezien de smaken/de gerechten niet bevielen in ons gezin. Mijn man is echt een vleeseter en miste vaak een lekker stukje vlees. Ik zou het niet vaker gebruiken omdat het mij meer tijd kost in de keuken; niet alleen met het bereiden van de maaltijden, maar ook erna met het opruimen en de afwas. Nu hebben wij gelukkig een vaatwasser, maar toch kostte het mij al bij al meer tijd en met twee kids wil je juist zo kort mogelijk in de keuken staan.

Als familie/vrienden veel lusten en meer tijd hebben dan zou ik hun de box wel aanbevelen.

Nancy haar zoontjes in de lege HelloFresh doos
Nancy haar zoontjes in de lege HelloFresh doos

Lees ook het review van Monique.