Review
Gezellig aan tafel met HelloFresh

Vorige maand waren wij op zoek naar twee leuke testmoeders die HelloFresh wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Monique. Zij ontving van HelloFresh een box vol met verse ingrediënten voor 5 gezonde maaltijden. Op deze pagina lees je wat Monique van HelloFresh vond.

Hoe omschrijf je HelloFresh?

HelloFresh is makkelijk, gezond en handig!

Scores HelloFresh

Monique beoordeelde HelloFresh met de volgende scores:

Versheid 10
Gemak 9
Variatie producten en recepten 8
Bezorging en presentatie 8
Uitleg recepten 8
Bereidingstijd 7
Totale Score 9

Wat vond je van de versheid?

De versheid was prima. Ik heb nog nooit zo’n volle koelkast met verse producten gehad ;-).

Wat vond je van de gevarieerdheid van de producten?

Ik vond de gevarieerdheid ideaal en super. Er zaten producten in de box die ik nog nooit had gegeten. Daar houd ik wel van. Deze producten zijn misschien hier in het Noorden op het platteland ook iets minder goed verkrijgbaar, maar op deze manier kun je toch kijken of het wat voor je is.

Hoe gezond vind je HelloFresh voor jouw gezin?

Supergezond! Ik vind het echt ideaal.

Wat vond je van het gemak?

Fantastisch! Alleen al een week niet hoeven nadenken over wat je gaat eten… En dan nog verse producten erbij, wat wil je nog meer?

Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus
Eén van de recepten: Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus

Wat vind je van de kosten?

Vijf personen vijf maaltijden á €109 is natuurlijk niet goedkoop. Maar ik moet aangeven dat dit voor ons als vijfkoppig gezin (twee volwassenen, drie kinderen) te veel eten was. In de praktijk hebben we na de eerste dag, toen we ontdekten dat we wel heel veel over hadden, meteen mensen uitgenodigd voor de rest van de week, zodat we er de hele week met vier volwassenen en drie kinderen van hebben gegeten. En dan hadden we nog wel een beetje over…

Hoe ervaar je de bereidingstijd?

De bereidingstijd zoals deze bij de recepten staat aangegeven heb ik bij lange na niet gehaald. Mijn man en ik maakten de gerechten samen klaar, maar zelfs dan redden we het niet op. Nu is het natuurlijk ook zo dat de bereidingstijd voor een gerecht voor twee personen minder lang is dan voor vijf personen (denk aan het snijden van producten etc.). Dus dat was voor ons wel iets om rekening mee te houden. Een aantal dingen waren wel al eerder voor te bereiden, dat deed ik dan ook maar zodat dat voor ’s avonds weer scheelde.

Zou je HelloFresh nu vaker gaan gebruiken en adviseren aan vrienden en familie?

Ik ga HelloFresh zeker vaker gebruiken! Ik heb al de nodige adviezen aan vrienden en familie gegeven. Ik mocht ook nog eens gratis boxen weggeven en dit heb ik via Facebook gedaan (met daarbij ook mijn eigen ervaringen tot dan toe). Gevraagd naar serieuze reacties en ik heb gezien dat de eerste boxen al aangevraagd zijn. Wanneer ik zelf weer een box ga bestellen zal dit geen box voor vijf personen zijn, omdat dat echt veel te veel is. Ik denk dat wij bijna aan een driepersoonsbox wel genoeg hebben. Misschien is het ook een idee om gezinsboxen samen te stellen (want met een driepersoonsbox zit je wel bijvoorbeeld met de hoeveelheid vlees).

De voor- en nadelen van HelloFresh

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Monique:

Voordelen Nadelen
+
Fantastisch gemak. Alleen al dat je niet hoeft na te denken over wat je gaat eten.
De bereidingstijd zoals deze bij de recepten staat aangegeven heb ik niet gehaald
+
Ik heb nog nooit zo’n volle koelkast met verse producten gehad
Niet goedkoop
+
Super gevarieerd en supergezond!
Een box voor vijf personen is te veel voor een gezin met drie kinderen

Lees ook het review van Nancy.