Blog
Mijn tweede trimester, kwaaltjes vervangen door een buikje

Inmiddels zit ik alweer in mijn tweede trimester. De ochtendmisselijkheid heb ik gelukkig ingeruild voor knellende broeken en constante honger.

Lichamelijk

Lichamelijk gaat het over het algemeen wel. Wel erg veel last gehad van bandenpijn en wat ben ik blij dat ik mijn zwangerschapsbroeken van mijn vorige zwangerschap nog had, want het begint nu al aardig zichtbaar te worden dat ik zwanger ben voor de buitenwereld. Het lijkt deze keer veel sneller te gaan dan bij mijn dochtertje. Nog een paar weekjes en dan zal mijn navel er waarschijnlijk wel weer uitploppen.

Helaas ben ik nog steeds erg moe, maar dat kan ook niet anders als je kleintje van bijna 7 maanden ’s nachts nog steeds 2 keer wakker wordt en om half 8 ’s morgens haar ontbijtje wil. Het is dan ook vaak het geval dat ik samen met haar om 10 uur weer op de bank in slaap ben gevallen. Mijn nek is daar alleen iets minder blij mee.

Nu ik weer in het tweede trimester zit en gelukkig iets meer energie heb, voel ik me zoveel lekkerder in mijn vel. Het is tijdens je zwangerschap belangrijk dat je een beetje actief blijft en als ik me goed voel dan zet ik mijn meisje in de wagen en gaan we even heerlijk wandelen. Daar worden we allebei zo vrolijk van.

Honger

Ik heb wel constant honger. Ik zou nu zo weer een complete maaltijd op kunnen, terwijl ik net heb gegeten. Ik verlang ook zo naar kroketten, maar helaas kun je die in Ierland niet krijgen. Net als frikandellen en haring. Jammer, maar gelukkig is hier meer dan genoeg keus aan sausages en aan bacon. Dat is ook erg in trek op het moment.

Zorgen

Het komt nu echt met de week dichterbij dat er een tweede kleine komt. Dat brengt wel de nodige druk met zich mee. Er moet een oppas voor mijn dochter gezocht worden wanneer ik op doktersvisite moet, want mijn man wil ook graag mee de echo’s zien. En hoewel ik bijna alle babyspullen in huis heb, zal er her en der toch wel weer het een en ander gehaald moeten worden, zoals een dubbele kinderwagen en een extra autostoel.

Al te veel druk maak ik me overgens niet. dat heb ik bij mijn meisje ook niet gedaan en alles is uiteindelijk perfect verlopen. De dingen gaan zoals ze gaan, dus onnodig stressen heeft geen enkele zin vind ik zo.