Blog

Nog maar twee weken werken en dan ga ik met verlof. Met 26 weken zwangerschap. Wat een luxe!

Toen ik de data van mijn zwangerschapsverlof berekende kwam het zo uit op mijn werk dat ik straks precies tussen twee projecten in verlof opneem. De baas vond het prima, mij leek het heerlijk, maar het klonk op dat moment allemaal nog erg ver weg.

Dagdromen

En ineens is het dan bijna zover. Terwijl de dagen langer en warmer worden, ben ik werk aan het overdragen en mijn kasten aan het opruimen. Oude dossiers door de versnipperaar, e-mail inbox opschonen, het lijkt wel een grote voorjaarsschoonmaak! En net als bij een ‘echte’ voorjaarsschoonmaak word ik hier heel erg blij van.

Tijdens het opruimen en schoonmaken heb je namelijk alle tijd om te dagdromen. Er naarmate alles schoon en leeg wordt, wordt het ook leeg in mijn hoofd. Ik voel me lichter en lichter worden en denk aan straks..

Op alle banken gezeten

Het afgelopen jaar heb ik het heel druk gehad qua werk. Ik werk al fulltime en moest ook nog eens regelmatig overwerken. Dit is nogal eens ten koste gegaan van mijn tijd met Noah. Dingen die ik met hem wilde doen, zijn er soms niet van gekomen. Mijn hoofd zit dan ook vol met leuke plannen om al die vrije tijd die ik straks heb met hem, extra leuk te maken.

Als je echt ontspannen bent en alle tijd hebt, is eigenlijk alles leuk om te doen met een kind. Zo heb ik me eens kostelijk vermaakt met Noah in de Ikea. We gingen er niet heen om iets te kopen, want dan is het zeker geen aanrader met een peuter. In plaats daarvan hebben we op ons gemakje rondgeslenterd, op alle banken gezeten, in alle mini-huisjes rondgekeken en lekker samen een broodje gegeten in de kantine. Heerlijk!

Zo idyllisch zal het niet zijn

De kinderboerderij is ook altijd een grote favoriet. Maar ik ben zwanger en het voorjaar komt eraan, dus gelet op de mogelijke ziektekiemen die daar rondzweven kan ik er beter even niet komen. Gelukkig is er genoeg anders leuks te doen. We hebben meerdere bossen en parkjes, meertjes en de zee in de buurt.

En we hebben een heerlijke achtertuin, waar ook zijn grote liefde staat: zijn takelwagen! Ik zie al voor me dat ik lekker een boekje lees in het zonnetje, terwijl hij rustig op zijn takel of in de zandbak speelt. Zo idyllisch zal het in de praktijk heus niet zijn, maar als het maar een beetje in de buurt komt ben ik al dik tevreden.

Vrije tijd die zich uitstrekt

Ik neem me nog veel meer dingen voor. Ik ga eindelijk eens die kasten uitmesten, kleding uitzoeken en een heleboel troep weggooien. Ik ga weer verder met Noah’s fotoboek. Ik ga leuke dingen doen met vriendinnen. Ik ga mooie boeken lezen en eindelijk weer eens schilderen. Ik ga veel wandelen, want dat is gezond. Ik ga lekker shoppen voor de baby.

Of misschien doe ik dat allemaal wel helemaal niet. Want dat is het gevaar van zoveel vrije tijd die zich voor je uitstrekt: dat je het volplant met leuke en nuttige dingen. Totdat je “to do”-lijstje zo lang is, dat je er bijna weer stress van zou krijgen. Mij niet gezien. Het enige wat op mijn lijstje komt: tijd, heel veel tijd, doorbrengen met mijn gezin. En daar met volle teugen van genieten!