Blog

Eén van de leukste dingen van een zwangerschap vind ik de echo's. Het is toch al een beetje een kennismaking met het kindje in je buik.

Op de eerste echo wil je vooral dolgraag (en dat is een understatement!) een kloppend hartje zien. Dit is meestal de termijnecho die je rond de 12 weken zwangerschap hebt. Tijdens de 20-wekenecho wil je natuurlijk zien (of in ieder geval dat de echoscopiste dit ziet) dat alles in orde is met je kindje. Dat alles erop en eraan zit en zich ontwikkelt zoals dat zou moeten.

Zwaaiende beentjes

Onlangs mochten wij voor de termijnecho naar het echocentrum. We hadden al een pret-echo gehad om te bepalen hoelang ik zwanger was, dus we hadden een beetje gesmokkeld. Toch vond ik het ook nu weer reuze spannend. Gelukkig zag ik – met een tijdens mijn vorige zwangerschap geoefend oog – dat het hartje klopte. Een heerlijk moment!

En meneer of mevrouw lag ook lekker met zijn of haar armpjes en beentjes te zwaaien. De echoscopiste vertelde van alles en wees van alles aan, maar mij is toch vooral het belangrijkste bijgebleven: het zag er allemaal goed en gezond uit.

Op dat moment. Maar ja, inmiddels zijn we 2 weken verder. Zou alles nog steeds goed gaan daarbinnen? De verloskundige heeft me vorige week nog met een doptone het kloppende hartje laten horen, maar toch.. Wat is zo’n zwangerschap dan toch weer spannend, ook bij een tweede kind!

3 weken smokkelen…

De 20-wekenecho staat pas over 6 weken gepland. Bij Noah hebben we met 17 weken nog een pret-echo gedaan om het geslacht te bepalen. Het geslacht willen we ook nu graag weten en 3 weken wachten is toch altijd nog beter dan 6..

Wat was ook alweer het telefoonnummer van dat pret-echocentrum…?