Blog
Baby met friese jongensnamen

Ik kan het wel van de daken schreeuwen: ‘Ik ben zwanger!!’. Maar als je test ineens positief is ga je toch twijfelen. Gek is dat, je verlangen is zo groot, droom wordt waarheid en toch lijk je het niet te kunnen geloven.

Realiteit, onwerkelijkheid

Wat een geweldige verrassing als de zoveelste zwangerschapstest na een paar minuten toch 2 streepjes laat zien. Ik was er deels op voorbereid door voor mijn man een schattig mini shirtje te kopen. Nu kon ik die aan hem geven, op zijn verjaardag! ’s Ochtends vroeg heb ik de test gedaan en nu kon ik het nieuws met hem delen. Beide nog een beetje in verwarring, een licht streepje, er is niets aan mijn buik te zien en niets te voelen, maar toch is het waar. We zijn zwanger!

Wie vertellen we het?

Eerlijk gezegd wilde ik het de hele wereld wel vertellen, maar realistisch gezien kan het nog vaak fout gaan. We besloten het te vertellen aan onze ouders, andere naaste familie en beste vrienden. Op mijn werk heb ik het de manager verteld, aangezien ik in de zorg werk en ik graag duidelijkheid wil mocht ik te ziek zijn om te werken.

We hebben hiervoor gekozen zodat we ons geluk kunnen delen met mensen die ons lief zijn en die ons kunnen steunen mocht de zwangerschap toch misgaan. De rest van de wereld hoort het wel als de kansen wat beter zijn en we met trots kunnen zeggen dat het hartje klopt en het kindje goed groeit.

Wachten, wachten, wachten

Zo wacht je tot je zwanger bent en zo wacht je tot je eindelijk naar de verloskundige mag. Zo gelukkig als ik ben wil ik alles weten wat mij te wachten staat. Maar wat duurt dat wachten lang. Dan maar zwijmelen bij alle filmpjes en geschreven stukjes over de groei van dit ieniemienie wonder!

We hebben eerst een normale menstruatie afgewacht en zijn er daarna voor gegaan om zwanger te worden. Heel bijzonder om meteen bij de eerste poging zwanger te worden, maar ik realiseer me goed dat dit uitzonderlijk is. Iemand bij ons in de familie heeft het veel tijd in de medische malle molen gekost om eindelijk een kindje te mogen ontvangen. Ik geniet dus maar extra van deze tijd en wacht geduldig af tot we onze eerste echo krijgen.