Blog

Mannen zouden 't gedurende een zwangerschap zwaar hebben met hun vrouw, die plotseling verandert in een wandelende hormoonbom.. Nou, ik heb sinds mijn zwangerschap de overtuiging dat mannen hier dus ook last van kunnen hebben. In ieder geval die van mij!

Ik me hartstikke zwanger voelen en mijn vriend niet te genieten. Heel erg bijzonder. “Ik hou je alleen maar met beide benen op de grond”, bleef zijn uitleg. Gelukkig was inmiddels het moment van de eerste afspraak met de verloskundige aangebroken.

Daar lag ik dan, mijn ‘beide benen op de grond vriendje’ met een strak gezicht naast me op een stoel…

Het hartje klopt

Dat verloskundigen bekend zijn met al deze onzekerheden was wel duidelijk. “We gaan eerst een echo maken, dan praten we verder,” waren haar woorden na een korte kennismaking. Gelukkig maar, lang genoeg gewacht! Ze wees ons het vruchtje aan en zei dat het hartje klopte. Pas toen ze het hartje aanwees hoorde ik mijn vriend uitademen. Hij pakte mijn hand vast en toen ik naar hem keek, zag ik een grote glimlach op zijn gezicht. Eindelijk, mijn lieve vriendje was weer terug. Hij vond het gelukkig dus toch leuk om papa te worden!

En nu…

Nu begon het natuurlijk pas echt. Nadenken over welke voeding we wilden gaan geven, kraamzorg, thuis of in het ziekenhuis bevallen en een naam verzinnen. Alleen voor een jongen want een meidennaam wisten we al een hele tijd. Maar wat ’n dilemma’s. Niemand die je dat van tevoren vertelt.

Verder hadden we bedacht dit mooie nieuws pas wereldkundig te maken als we 12 weken zwanger zouden zijn. Maar nu we het kleine ukkie in de maak al hadden mogen zien was het natuurlijk niet meer zo makkelijk om het nog geheim te houden. Dus op naar de opa’s en oma’s to be.

Die bezoekjes waren nog niet 1, 2, 3 afgelegd want ons kleine ukkie zou maar liefst zeven opa’s en oma’s krijgen! Lees hierover in Renee haar blog Opa en oma in het kwadraat.

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich.