Blog
Baby met friese jongensnamen

Je bent inmiddels acht weken oud en al ruim twee weken op vakantie in Italië. Daarvoor waren wij twee weken op vakantie. Als kleindochter en oma kennen wij elkaar nog geen 5 weken.

In die weken is je broer Sem veel bij mij geweest, zodat je moeder lekker wat extra tijd voor je had. Sem was duidelijk als ik je op mijn arm had, dan moest jij naar ‘mama’ of in de box. Sem vindt je lief, maar zo af en toe is hij wel wat wild met je. Het zijn de enige momenten geweest dat ik je heb zien huilen. Dat zit wel goed, jij gaat wel van je af bijten. Ja lieve Hannah, zodra je je ogen opendeed was hij daar je grote broer Sem en je zal hem heel erg veel tegenkomen.

Lachen

Grappig, de komst van een broertje had op je vader geen enkele invloed. Hij bleef rustig en accepteerde zijn broertje als een gegeven ‘die blijft’. Zelf heb ik zes broers en had al twee zonen toen je tante Suus werd geboren. Dat voelde vreemd, een dochter! Ik durf het hier haast niet op te schrijven, maar een kleindochter voelt dat ook een beetje. Een kleindochter, het klinkt wel heel lief! Wat voor een meisje ga jij worden, wat is je karakter en wat ga je in het leven allemaal doen. Je naam is Hannah en ik ben nu al trots op je of komt dat ook een beetje door je naam die op Anna lijkt!

Ik heb veel verhalen gelezen over stoere en slimme vrouwen. Geweldig, maar dacht bij mijn dochter en nu ook bij jou mijn kleindochter; word vooral gelukkig. Uiteraard moet je al je talenten benutten en ik zie nu al één talent dat je bezit. Je lacht heel erg lief. Dat is te zien op de leukste filmpjes. Met vijf weken lach je naar je vader, je moeder en naar Sem. Zijn onze vakanties de reden dat je nog niet naar mij hebt gelachen?

Nee, dat is een duif

Hannah, 57 jaar schelen wij in leeftijd, twee generaties. Ik kan niet wachten om jou te leren kennen, als baby, als peuter en als je groter bent. Ik weet nu al dat ik van jou heel veel ga leren. Kan niet wachten op je verwondering over planten en dieren, je blik als ik je voor ga lezen en natuurlijk je lach. Ik kan niet wachten op het moment dat ik zeg, “Kijk Hannah een vogel” en dat Sem natuurlijk zegt “Nee oma dat is een duif!”.

Jij en ik, samen met je broer Sem, hoe zal dat gaan? Kan ik het nog, zorgen voor een baby en een peuter? Met alleen Sem was ik al druk. Ik mis je broer heel erg maar denk ook veel aan jou, aan dat kleine prachtige baby’tje.

Lieve, lieve Hannah, wat ik zeker weet is dat jij ook vast veel van mij gaat leren en dat ik heel veel van je ga houden. En toch, als je zo terug bent uit Italië, is er voorlopig één ding waar ik niet op kan wachten, iets heel belangrijks en dat is ‘een eerste lachje van je’.