Blog
Baby met friese jongensnamen

Na eerst al je leuke outfits te hebben vervangen door positiekleding pas je ook je schoenen niet meer. Je schoenen zijn te klein of te smal en op hakken wil je al helemaal niet meer lopen.

Groeiende voeten

Onderzoekers hebben de voeten van vrouwen aan het begin van hun zwangerschap en 5 maanden na de geboorte opgemeten. Wat blijkt? Door het extra gewicht en meer flexibiliteit in de gewrichten nam de hoogte van het voetgewelf af. Zwangeren komen dus platter op hun voeten te staan. Hierdoor werden bij twee op de drie vrouwen de voeten langer en breder.

Bij de onderzochte groep groeiden de voeten tot wel een centimeter, waardoor sommige vrouwen er meer dan een hele schoenmaat bijkregen! Andere voeten groeiden met een paar millimeter, maar ook dat is genoeg om je lievelingspaar te laten knellen. Het vervelende is dat de voeten ook na de geboorte groter bleven.

Andere ongemakken

Het doorzakken van het voetgewelf zou weleens tot meer zwangerschapsklachten kunnen leiden, volgens onderzoeker Neil Segal. Ook pijn in de voeten, knieën, heupen en rug zouden wellicht hierdoor te verklaren zijn. Wat kan helpen is het dragen van platte schoenen en niet teveel staan of lopen tijdens je zwangerschap.

Het goede nieuws

Eindelijk is er een wetenschappelijke verklaring voor je pijnlijke voeten en benen. Dat betekent dat je je nu best eens met je voetjes omhoog kan laten verwennen en straks lekker met de kleine op stap kan om je schoenencollectie weer aan te vullen!