Blog
Baby met friese jongensnamen

Mam, het is zover, kan jij Sem zo ophalen? Weet je het echt zeker is mijn eerste domme reactie. Ja, ja, als Sarah zegt dat de weeën zijn begonnen is het zo mam. Het was 13.15 uur en ik heb nog nooit zo snel op de fiets gezeten. In een mum van tijd heb ik Sem opgehaald.

Ik voel de spanning van ‘hoe zal de bevalling gaan’ en ‘het zal toch allemaal wel goed gaan’! Een bevalling blijft spannend en ik denk onbewust terug aan mijn eigen bevallingen. Bij Chris duurde alles dagen, de weeën uren en uiteindelijk een tangverlossing. Mijn tweede en derde bevalling gingen vlot en probleemloos.

Het telefoontje

Het telefoontje van Chris dat mijn kleindochter is geboren en dat alles goed is maakt mij onnoemelijk blij en dankbaar. Bijna 8 pond, alles zit erop en eraan mam. Hanna is haar naam en ze is naar mij vernoemd, ik voel mij vereerd.

Sem en ik gaan beschuit met muisjes en bloemen voor zijn mama kopen. Alsof hij voelt dat er wat is, is hij nogal recalcitrant. Sem wil niet dat ik een boodschappenwagen pak en hij roept vast dat hij ook niet in de kar wil. Met Sem, een rood hoofd en de boodschappen in mijn armen reken ik snel af.

Wat is ze leuk

Als ik Sem weer terugbreng vraagt zijn vader of Sem bij zijn zusje wil kijken. Ik loop er stilletjes achteraan.

Wat is ze leuk. Ze ligt in haar bedje, een bolle toet en af en toe het bewegen van een handje. Donkere haartjes en wat lijkt ze op Sem. Sprakeloos kijk ik naar haar, wat is ze lief.

Grote takelwagen

Sem zit naast zijn moeder op bed en kijkt in het wiegje. ‘De baby’ roept hij en begint direct een uiteenzetting over een grote takelwagen. Ach, hij is ook nog zo klein met zijn 2 jaar. Wat zal hij het lastig krijgen. Zal hij jaloers worden? Gaat hij drukker worden?

Ach lieve Sem, Jij bent zo leuk. Jij hoeft niet om meer aandacht te vragen want je krijgt al zoveel positieve aandacht. Je kijkt met je bruine ogen iemand aan en diegene is verkocht. Nee lieve Sem, jij komt niets tekort.

Grote bijrol

Toch ga jij bij je oma ook je alleenrecht inleveren. Vanaf nu zal je kleine zusje de hoofdpersoon zijn in mijn oma-blog. Maar lieve, lieve Sem, ik beloof je dat je een hele mooie en grote bijrol zal krijgen als grote broer, want jij bent tenslotte wel mijn oudste kleinkind.