Blog
Baby met friese jongensnamen

Mijn kleine meisje ligt heerlijk in haar zitje naast me te slapen en terwijl zij daar ligt te dromen vraag ik me af hoe zij de wereld op dit moment ziet. Als volwassene kun je je niet meer herinneren hoe het als baby was en stiekem vind ik dat wel jammer. Voor zo'n klein mensje is de wereld op dit moment een magische plek waarin zo veel nieuwe dingen zijn om te ontdekken.

De afgelopen twee weken zijn echt omgevlogen en lijkt het wel alsof ze elke dag iets nieuws kan. Nu ben ik erg blij dat ik een thuisblijf-mama ben zodat ik niets van dat alles hoef te missen. Supertrots ben ik op haar als ze weer een nieuw geluidje maakt of op haar speelmat zich probeert om te rollen.

Haar eerste lach

Gisteren tijdens haar bad lachte ze voor het allereerst. Niet een glimlachje maar een grote schaterlach. Het was het meest schattige dat ik ooit had gezien en het gaf me een erg goed gevoel. Het is net alsof ze wist dat mama even een opsteker kon gebruiken na de zware nacht en de explosie in de luier voor het badje. Glimlachen deed ze al vlak na haar geboorte en is voor mij het signaal dat ze zich prettig voelt.

Vooral na een voeding als ze lekker knus bij me ligt, glimlacht ze vaak en dat is voor mij een erg mooie beloning voor al het harde werk. Het motiveert mij dan ook om haar meer te willen laten lachen en daarom meer met haar te spelen en voor haar te zingen. Nu weet ik dat baby’s van een maand oud nog niet echt kunnen spelen, maar het één-op-één contact is niet alleen goed voor de ontwikkeling; ook voor mama’s gevoel!

Babymassage

Afgelopen maandag had ik op internet een instructievideo gevonden om zelf thuis een babymassage te doen. Nu verwen ik mijn prinsesje graag en na veel goede verhalen gelezen te hebben wilde ik dat zelf wel eens proberen. Het is zeker een aanrader om te doen. De zachte aanrakingen op haar tedere huidje lieten haar goed ontspannen. Ze had die dag erg last van buikkrampjes en het was fijn om haar even niet zo gestrest te zien.

Eigenlijk was het een erg mooi moeder-dochter momentje waar ook ik zelf met teugen van genoot. Ik denk dat dit ook een manier is, vooral voor moeders en vaders die werken, om toch weer even een één-op-één momentje te pakken met hun baby.

Muziek

Toen ik in verwachting was legde ik vaak mijn mobiel met de muziek aan op mijn buik omdat ze er vaak op reageerde met een harde schop en ik dat erg leuk vond. Ook nu ze geboren is, is onze dochter een echte muziekliefhebber.

Ik had een aantal artikelen gelezen over de gehoorontwikkelingen van baby’s en heb met die kennis een klein “muziekexperimentje” uitgevoerd om te zien waar zij nu het beste op reageerde. Het blijkt toch dat ook mijn meisje klassieke muziek, country en hoge zangstemmen het prettigst vindt om naar te luisteren. Vooral muziek waar een piano of viool in gespeeld wordt, vindt ze erg ontspannend en het duurt dan ook niet lang voordat ze met haar ogen dicht ligt.

Wat minder leuk is dat als ze erg huilerig is, het vaak wat langer duurt voordat ze rustig is en mama wel twintig keer naar hetzelfde liedje moet luisteren voordat ze weg valt. Mijn beste vriendin heeft een zoontje van 1 die op het moment erg moeilijk slaapt, maar ook bij hem blijkt de helende kracht van muziek goed te werken.

Zingen vindt mijn dochter ook erg fijn. Ik zong ook vaak tijdens mijn zwangerschap en ondanks dat ik geen deel zou moeten nemen aan Idols lijkt zij er toch van te genieten. Vooral samen liedjes zingen op schoot terwijl ze me aan kan kijken. Dan zit ze me zo geboeid aan te kijken!

De eerste onderzoekjes

Haar eerste onderzoek had onze meid natuurlijk in het ziekenhuis. Het meest interessante vond ik haar gehoortest. Het is namelijk best grappig om je baby met een grote koptelefoon te zien terwijl er piepjes links en rechts worden afgespeeld.

Toen we voor het eerst naar de huisarts gingen was mijn jongere zus van 15 ook mee. We moesten erg hard lachen toen ze haar luier af moest en spontaan een poep deed terwijl de arts haar onderzocht. Haar hartje en longetjes werden beluisterd, haar ogen werden nagekeken en ze werd gewogen. Weer een halve kilo erbij! Voor mij een teken dat ze goed eet.

Aankomende week moet ze voor haar eerste inenting. Ik ben benieuwd hoe dat gaat, want bij de hielprik heeft ze niet gehuild.