Blog
Mijn dochter op het potje, ze is bijna zindelijk

Bijna twee is ze alweer. EN al bijna zindelijk. Al ruim een half jaar gaat ons dochtertje vrij consequent op het potje. Zelfs zodanig dat we thuis gedurende dag bijna geen luiers meer gebruiken. Af en toe weleens een ongelukje hoor, maar dat hoort erbij! Ze is nog zo klein.

Ze begon er zelf mee een half jaar geleden… Stimuleren dan maar!! En aangezien je geen gebruiksaanwijzing krijgt bij die mini-mensjes moet je op je gevoel vertrouwen en ‘doe je soms maar wat‘.

Plaskalender

In tegenstelling tot onze ouders hebben wij altijd nog internet voor last minute advies en een forumpje om even te spieken. Zo heb ik een ‘plaskalender’ van het internet geplukt om voor elk plasje en poepje op het potje stickers te kunnen plakken! Bij een volle kaart kopen we een kadootje. Dit varieert van een bellenblaas tot een ‘toet toet’ auto of een keer wat groters.

Voor onze dochter werkt dit perfect. En alle tijd hoor, maar het went verdomd snel als ze opeens gaan zeggen dat ze moeten poepen of plassen. Weer een mijlpaal in het groter worden!

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich.