Blog
Baby met friese jongensnamen

Met enige aarzeling stap ik het zwembad binnen. Een orkaan van geluid, rennende kinderen en vliegende ballen komen op mij af. Het kleine mannetje op mijn arm kijkt met grote ogen de ruimte binnen. We gaan babyzwemmen.

Gelukkig niet klassikaal babyzwemmen. In een groepje met allemaal andere ouders je baby te water laten, leek me niks voor mij. Ook niet voor mijn jongen trouwens. We gaan gewoon samen ‘zwemmen’ in het plaatselijke zwembad.

Het pierenbadje is net een jacuzzi

Oké, we zijn binnen. En nu?! Het pierenbadje lijkt de meest logische optie. Maar deze zit stampvol met spelende baby’s en overbezorgde ouders. Net als bij een volle jacuzzi moet je hier niet tussen willen gaan zitten. Dit wekt alleen maar ergernis bij diegene die al een plekje hebben bemachtigd en zelf zit je dan ook niet echt comfortabel. Het mannetje en ik gaan dus gelijk voor het diepe.

Samen genieten we. Als ik hem op zijn buik hou probeert hij te zwemmen en spettert hij het water alle kanten op. Op zijn rug ontspant hij alsof hij ligt te zonnen op een luchtbed op de Middellandse Zee. Als ik kiekeboe na mijn hoofd onder water te hebben gehouden, gilt hij het uit van plezier.

Babyzwemmen voor volwassenen

Na een kwartier is er ruimte in het pierenbadje en grijpen wij onze kans. Mijn zoon kruipt gelijk alle kanten op, wat nou babyzwemmen? Hij kijkt naar andere baby’s, speelt met een band en gaat onder een straal water zitten. Zelf probeer ik zijn aandacht te trekken door een bal naar hem te gooien. Hoopvol kijk ik of hij deze teruggooit.

Om mij heen zie ik volwassen mannen hetzelfde proberen, 1 man zie ik zelfs met een gieter spelen. Van binnen moet ik lachen om de situatie, maar wat maakt het uit. De volwassenen, baby’s en ik hebben plezier. Ik begin me weer kind te voelen. Dan valt mijn oog op de glijbaan. Ik ben er jong genoeg voor, zou mijn kleine daar al oud genoeg voor zijn?!