Blog
Baby met friese jongensnamen

Voor je baby zal de eerste kerst er een zijn die het meest magisch is. Allemaal nieuwe en spannende dingen om te zien, muziekjes om te beluisteren en heerlijke nieuwe geuren die vanuit de keuken komen. Ik heb de kerstboom opgezet en ben razend benieuwd hoe m'n meisje dat allemaal vindt. In deze blog mijn tips voor ouders en baby om een magische kerst te vieren!

All I want for Christmas is you…

Als je een first-time mom bent, is het niet alleen baby’s eerste kerst, het is ook de eerste kerst als ouders – en dat is ook speciaal. Probeer dan ook tussen de kerstdrukte en het ouderschap door even een momentje voor jou en je partner te nemen om weer eventjes “jullie” te zijn.

De kerstdagen brengen sowieso al romantiek met zich mee, dus maak daar dan ook gebruik van als je de kans krijgt. Vergeet dan ook niet dat de kleine dingen uit het hart vaak het meest gewaardeerd zijn.

Oh dennenboom, oh dennenboom…

Met de komst van kerst zijn er natuurlijk ook een heleboel nieuwe liedjes die je met je kleine kunt zingen. Bijvoorbeeld “Oh dennenboom” en “Rudolf the red-nosed reindeer”.

Het leukste is natuurlijk als je kleine net begint met praten en af en toe mee probeert te ‘zingen’. Dus probeer het eens uit, zou ik zeggen, en kijk of je kleine het leuk vindt. Ben je niet echt een zanger(es), dan zijn er genoeg kinder-cd’s vol kerstliederen om uit te kiezen.

Frosty the snowman…

Een van de eerste herinneringen die ik zelf heb, is spelen in de sneeuw. Ik was als kind zelf altijd gek op sneeuw en kan dan ook niet wachten om mijn dochter er mee kennis te laten maken.

Voor hele jonge baby’s is de sneeuwpret nog niet weggelegd, maar als het zover is en je kleine is oud genoeg, dan zou ik het zeker proberen. Natuurlijk is het koud, dus kleed je kleintje goed warm aan en laat hem of haar rustig alles bekijken.

Jingle bells, jingle bells…

Als je baby al aan de vaste voeding zit, of daar net mee begint, zou je hem of haar eventueel al een gepureerd ‘kerstdiner’ kunnen geven. Niet alleen zijn verse groenten enzo goed voor je baby, het brengt ook een heel nieuw avontuur voor het smaakpalet met zich mee.

Mijn dochter zal voor het eerst kalkoen en cranberrysaus proeven, want dat eten we alleen met kerst. Ik ben benieuwd of ze het lekker zal vinden.

Santa Claus is coming to town…

Naast alle mooie lichtjes en gezelligheid horen kado’s ook bij kerst. Maar wat koop je nu voor je kleine spruit? En kan ik dat allemaal wel doen met mijn budget? No worries, want je baby weet echt niet wat dingen waard zijn en de simpelste dingen zijn vaak voor jonge kinderen het leukst. Hieronder een lijstje met budget-kadotips voor baby’s vanaf 3 maanden:

  • Pluche speelblokken
  • Bijtring voor in de vriezer
  • Speelkleed
  • Muziekdoosjes/knuffels die muziek spelen
  • Badeendjes
  • Voorlees boekjes

Do they know it’s Christmas time…

Nadat de kerstdrukte over is en je zit met kado’s en kleding die je liever niet wil, of dubbel hebt, en niet kan ruilen, houd dan de kerstgedachte vast en doneer deze aan het goede doel. Ook baby kleertjes die te klein zijn en andere baby-items zijn een veel gevraagd iets bij ouders die het iets minder breed hebben. Dus gooi het niet weg, maar geef het een tweede leven.

Mommy Green wenst alle ouders en hun kleine kerstelfjes een prachtige tijd toe met heel veel plezier en liefde. Merry Christmas to all and may God bless everyone!