Blog
Baby met friese jongensnamen

Samen een paar daagjes weg met de baby. Leuk! Maar als de baby slaapt en wij in de lobby van het hotel zitten, blijkt de babyfoon het niet te redden. Daar zitten we dan, op de grond voor onze hoteldeur met onze dure hightech babyfoon naast ons. Dit hadden we ons iets anders voorgesteld. Gelukkig was de oplossing snel gevonden, een babyfoon app!

Voor een paar euro een betere babyfoon

Vanaf ongeveer € 25 heb je een eenvoudige babyfoon. Wil je er echter één met een groot bereik, die storingsvrij is en met beeld, dan ben je hier het veelvoud aan kwijt. Of je schaft een babyfoon app aan en bent voor een paar euro klaar!

Ok, je hebt dan wel eerst 2 wat duurdere apparaten nodig. Gelukkig zijn wij beiden in het bezit van een iPhone. Zo hadden wij voor € 3,59 een nieuwe en betere babyfoon.

Recensie babyfoon app: Baby monitor 3G

Na zonder succes wat verschillende gratis apps te hebben geprobeerd, besloten wij de Babyfoon 3G app te kopen. Je schaft de app één keer aan en kan hem dan op twee apparaten zetten. De één dient als ‘Baby unit’, de ander als ‘Ouder unit’. Je bepaalt zelf per keer welk apparaat er bij de baby blijft en welke je meeneemt. De app werkt alleen voor de iPhone, iPod touch en iPad. Hieronder onze belangrijkste bevindingen:

 • Babyfoon met onbeperkt bereik

  Heb je Wifi of 3G, dan heb je onbeperkt bereik. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de ‘ouderwetse’ babyfoon. Hoewel deze vaak claimen een groot bereik te hebben, zit hier een kanttekening aan. In de open lucht klopt dit bereik, maar binnenshuis wordt dit beperkt door muren en plafonds. Met deze babyfoon app heb je hier geen last van, zolang er maar 3G of Wifi is natuurlijk.

 • Beelden van je baby

  Richt de camera op je baby en je kan je baby live zien. Dit werkt goed, maar de camera op je baby richten is met een iPhone wel lastiger dan een camera die hier speciaal voor is gemaakt.

 • Babyfoon app spreek tegen je baby
  Spreek tegen je baby
 • Spreek tegen je baby

  Het is mogelijk om tegen je baby te praten. Met een simpele functie kan je nog wat zeggen tegen je baby om hem rustig in slaap te laten vallen.

 • Stel de gevoeligheid voor geluid in

  Je kan de gevoeligheid van de microfoon instellen. Is de (tijdelijke) babykamer in de buurt van een drukke weg, dan wil je niet bij iedere auto die langsrijdt een melding krijgen. Pas dan heel gemakkelijk de gevoeligheid aan.

 • Nadeel van de babyfoon app

  Alles aan deze app werkt minstens net zo goed of beter dan onze dure babyfoon. Het enige nadeel is dat je tijdelijk zonder iPhone of iPad zit. Lastig als je hieraan verslaafd bent of iemand moet bellen, maar eerlijk gezegd is het ook wel lekker rustig.

Je kan de Babyfoon 3G app kopen via iTunes.

Andere babyfoon apps

Er zijn tientallen andere babyfoon apps. Wij waren zeer tevreden met deze, maar er zijn ongetwijfeld nog veel meer goede apps beschikbaar. Heb jij er één gevonden die net zo goed of zelfs beter is? Laat het ons weten!

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app