Blog
Autovakantie - zo blijft het gezellig op de achterbank

Weken heb je er naar uitgekeken. Je hebt de dagen afgeteld naar het moment dat je kunt ontsnappen aan het dagelijks ritme. Even helemaal niets. Alleen maar genieten met je lief en met je kids. Vakantie! Spelen, zwemmen, ontdekken en op avontuur gaan.

Maar voordat je op je vakantiebestemming bent, is er nog een autoreis. Hoe houd jij het gezellig in de auto met de kids op de achterbank? Doe je voordeel met de tips van Tischa Neve.

Zijn we er al?

Je WILT de vraag niet horen. Maar eigenlijk weet je dat de onvermijdelijke vraag gaat komen: ‘Zijn we er al’? Hoe reageer je hierop? En wat als dé vraag na de eerste 50 kilometer al wordt gesteld? Opvoeddeskundige Tischa Neve geeft tips.

Tips voor een autovakantie met kids

  1. Plan de reis vooraf in. Vraag jezelf af of je de reis in 1 keer kunt en wilt rijden of dat je liever de reis in stukken hakt. Eerder stoppen brengt ontspanning in je reis. Zo heb je meer tijd om lekker te spelen met je kinderen.
  2. Maak een verrassingstas vol cadeautjes voor je kids. Leg uit dat ze bijvoorbeeld na elk uur of als de kookwekker afgaat een pakje mogen openmaken. Natuurlijk pak je dan cadeautjes in waar ze in de auto mee kunnen spelen. Denk aan een boekje, een tekenblokje met een potlood, maar ook een pakje drinken en iets lekkers. Nummer de pakjes zodat jij de regie hebt welke pakjes je kids wanneer openmaken.
  3. Vertrek relaxed. Neem de dag voordat je vertrekt al lekker vrij zodat je de rust hebt om de spullen en de auto in te pakken. Als jij gestrest bent, merken je kinderen dat. Ben je ontspannen, dan breng je dat over op je kinderen. Zo vertrekken jullie veel gezelliger.
  4. Neem luisterboeken mee of doe ze als cadeautje in de verrassingstas.
  5. Stop en speel! Stop na elke 2 uur minimaal een kwartier. Stop soms ook langer, zodat je kids lekker kunnen spelen en rennen. Neem bijvoorbeeld een voetbal mee of speel tikkertje.