TESTMOEDER REVIEW
mam starterset testmoeder ashley hoofdfoto

Vorige maand waren wij op zoek naar twee testmoeders en -baby's die het MAM Anti-Colic-flesje wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Ashley. Ashley ontving de volledige MAM Anti-Colic Starter set en testte deze samen met haar zoontje, die erg veel last had van buikkrampjes. Op deze pagina lees je de ervaring van Ashley met de MAM Anti-Colic-flesjes.

Ashley en Yoah

Ashley stelt zich voor

Ik ben Ashley (30), partner van Benjamin en moeder van Yoah (3 maanden). Ik werk 3 dagen per week en de andere dagen mag ik me met Yoah bezig houden. En ja, ik moet toegeven, àlle cliches over het moederschap zijn waar!

Scores MAM Anti-Colic-flesjes

Ashley beoordeelde de MAM Anti-Colic-flesjes met de volgende scores:

Gemiddelde Score 9,6
Het design van het MAM Anti-Colic-flesje 8
De kwaliteit van het MAM Anti-Colic-flesje 10
Ik zou het MAM Anti-Colic-flesje zelf ook kopen 10
Het MAM Anti-Colic-flesje is ideaal voor baby’s 10
Ik zou het MAM Anti-Colic-flesje aanraden aan andere moeders 10

Eindoordeel

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over het flesje en ben ik volledig MAM-fan geworden. De flesjes hebben een leuk design en zijn handig in elkaar te zetten. Dat de flesjes uit zo veel onderdelen bestaan neem ik voor lief, want ik merk echt dat mijn zoontje minder last heeft van zijn darmpjes. Je merkt duidelijk dat er minder lucht mee naar binnen gaat, waardoor Yoah dus minder last heeft van zijn darmpjes. Dit merkte ik al na een paar dagen. Yoah heeft nu veel meer tijd om lekker te spelen of gewoon lekker te slapen tussendoor. Ik kreeg er echt een ander kind van.

Yoah-drinkt-uit-mam-flesje
“Yoah accepteerde het speentje direct”

Waarom wilde je het flesje uitproberen?

Zoals iedere baby had ook mijn zoontje Yoah last van buikkrampjes. En als moeder wil je natuurlijk alles doen om je kindje hierbij zoveel mogelijk te helpen en zo min mogelijk ‘pijn’ te laten hebben. Eerst was ik overgestapt op andere voeding. Dit hielp iets maar had voor mijn gevoel nog niet het gewenste resultaat. Dus toen met de flesjes aan de slag. Na 3 verschillende flesjes had Yoah nog steeds krampjes. Dus toen het artikel op 24Baby.nl over de MAM Anti-Colic-flesjes stond, wist ik het meteen: die wil ik wel uitproberen!

Hoe snel had jouw kindje het flesje geaccepteerd?

Eigenlijk meteen. Hij had niet echt tijd nodig om te wennen.

Wat vond je van de zelf-steriliserende functie?

Ideaal! Als je niet in het bezit bent van zulke grote pannen dat je alles in een keer kan afkoken, zoals ik, is dit echt een uitkomst! Schoonmaken, water in doen, hup paar minuten de magnetron in en klaar is Kees.

Komt de voeding gelijkmatig en zonder luchtbellen binnen bij je kindje?

Het gaatje in deze speen lijkt te groot voor Yoah, maar dat zijn ze allemaal. Hij lijkt inderdaad zijn voeding zonder luchtbellen binnen te krijgen, want die zie ik in de fles opkomen namelijk.

Vind je het flesje ideaal voor baby’s?

Voor mijn gevoel is dit het ideale flesje voor baby’s. Leuk design. Maar het belangrijkste is toch echt dat er geen luchtbellen binnen komen met de voeding. Zeker in de eerste weken/maanden, wanneer de darmen van je kindje nog moeten rijpen, is dit een zeer welkom iets. Je wil je kindje natuurlijk op alle mogelijke manieren helpen!

De voor- en nadelen van de MAM Anti-Colic-flesjes

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Ashley:

+ Voordelen Nadelen
+
Mijn zoontje heeft minder last van zijn buikje!
De maatstreepjes beginnen pas bij 60 ml
+
Steriliseren in de magnetron
Het bestaat uit veel onderdelen. Het schoonmaken etc. duurt hierdoor een stuk langer.
+
In verschillende maten verkrijgbaar
Losse speentjes en andere onderdelen zijn alleen online te verkrijgen
+
Flesje kan helemaal uit elkaar

De ervaring van Ashley en Yoah met de MAM Anti-Colic-flesjes: een uitgebreid verslag

Wow, een 15-delig starterspakket… 4 grote flesjes, 2 onderdelen voor kleine flesjes en 2 onderdelen voor middelgrote flesjes. Een papspeen, een fopspeen, handgreep en 4 afdekstops. “Daar kunnen we wel even mee vooruit”, dacht ik. Enthousiast begon ik eerst alle onderdelen even uit te koken. Dat even werd in 3 etappes, want zoals je kunt zien zijn het nogal veel onderdelen. En die pasten niet allemaal tegelijk in mijn grootste pan.

onderdelen-starterset-testmoeder-ashley
De volledige MAM Anti-Colic Starter set

Wat me meteen opviel is het speentje. Er zit een laagje over het speentje, waardoor deze extra zacht aanvoelt. Zal vast fijn zijn voor baby’s!

De eerste voeding met de MAM Anti-Colic-fles

Yoah accepteerde het speentje direct en begon zoals altijd gulzig zijn fles leeg te drinken. De fles ligt lekker in de hand, niet zo breed als bijvoorbeeld de Avant fles en voor mij dus ook fijn om vast te houden.

Tijdens het drinken zie ik allemaal belletjes naar boven komen. Nu merk ik pas hoeveel lucht Yoah dus binnenkreeg. Je hoort de lucht ook ontsnappen uit het ventilatiesysteem onderin de fles. Dat gezien en gehoord te hebben, heb ik goede hoop dat dit dan dé fles is waar ik naar heb lopen zoeken! Met 6 voedingen per dag zijn we daar zo achter.

De zelf-steriliserende functie: een uitkomst

Maar eerst de zelf-sterilisatie van de flesjes uitproberen. Met 6 onderdelen per fles ben je iets langer bezig om ze schoon te maken, maar dat mag de pret niet drukken om deze functie uit te proberen. Na de poetsbeurt moet je de onderdelen allemaal weer in elkaar zetten zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Heel simpel: onderstel in elkaar, klein beetje koud water erin, speen erop, hals erop, ‘fles’ erop draaien, dop erop en klaar.

1 fles moet 3 minuten in de magnetron, maar gelukkig kun je er ook meer tegelijk inzetten en werkt de functie nog steeds. Scheelt weer in tijd, die we al zo weinig hebben 😉 Het enige wat je daarvoor moet doen, is een minuut optellen bij elke fles die je er extra inzet. Ik kom dus uit op 6 minuten.

Ik vind deze functie een uitkomst. Je hoeft niet te wachten tot je water kookt en ja, mijn pan is toch te klein voor alle flessen tegelijk. Scheelt me weer 2 rondes.

Na een paar dagen al minder buikkrampjes

Na een aantal dagen alleen de MAM-fles te hebben gebruikt, merk ik dat Yoah een stuk minder last heeft van zijn buikje. Helemaal weg is het natuurlijk niet, maar dat is niet gek aangezien zijn darmpjes ook nog niet helemaal volgroeid zijn. Maar ik merk wel dat hij minder krampjes heeft en hiermee ook een stuk minder pijn ervaart.

Yoah-drink-uit-mambaby-flesje
“Ik merk dat Yoah minder krampjes heeft en een stuk minder pijn ervaart”

Zoals ik al eerder zei: je ziet de belletjes naar boven komen in de fles. Daar merk je dus aan dat alle lucht ontsnapt en niet mee naar binnen gaat. Zodra Yoah zijn darmpjes helemaal klaar zijn, zullen deze flesjes perfect zijn! Ik verwacht dat hij er dan helemaal geen last meer van zal hebben.

Als ik zie wat voor verschil het nu al maakt, dat is bijna niet te omschrijven. Nu heeft Yoah wel extreem last van zijn darmen, heb ik het idee. En huilt hij dus na iedere fles steevast tot hij zijn lucht kwijt is. En dit kon makkelijk 2 uur duren. En ja, dan stond de volgende voeding alweer te wachten… Hij heeft nu veel meer tijd om lekker te spelen of gewoon lekker te slapen tussendoor. Ik kreeg er echt een ander kind van.

De fopspeen: directe acceptatie

Ook de fopspeen accepteerde Yoah vrijwel direct. De tut is kleiner dan die van Difrax (die hadden we hiervoor). Je ziet dat hij deze makkelijker in zijn mond kan houden. Het design van de fopspeen is speciaal, zodat hij zo min mogelijk last van zijn huidje kan krijgen om zijn mond, door het vacuümzuigen van de speen tegen zijn mond aan.

Yoah-sabbelt-op-MAM-speen

Ook staat in de gebruiksaanwijzing dat een kindje niet kan stikken door de vorm met de gaten en je kindje dus gewoon door kan ademen, mocht hij de fopspeen doorslikken. Je kind moet dan wel een erg grote mond hebben toch? Maar je weet het nooit met kids: alles wat je niet voor mogelijk hield kan toch gebeuren. En dus maar fijn dat hij dus niet in deze fopspeen kan stikken!

De afdekstop: ideaal

De afdekstop werkt zoals die moeten werken. Ze trekken vacuüm zodra je deze met de hals erop schroeft. Ideaal dus. Wij maken namelijk de voeding van te voren en zetten deze achterin de koelkast. Op deze manier weet ik zeker dat zijn melk goed afgesloten is!

De papspeen en de handgrepen kunnen we (helaas) nog niet uitproberen, maar ik verwacht dat deze net zo in de smaak vallen als de rest tot nu toe gedaan heeft.

Al met al ben ik volledig MAM-fan geworden. Dat de flesjes uit zo veel onderdelen bestaan neem ik voor lief, want ik merk echt dat mijn zoontje minder last heeft van zijn darmpjes. En ja, daar draait het nu eenmaal om. Als de kleine man maar gelukkig is!