Blog
Baby met friese jongensnamen

Ik was nog maar net bevallen of mijn vriend en ik kregen al een les seksuele voorlichting van de verloskundige… Helemaal terecht hoor, want net na de bevalling ben je op z’n vruchtbaarst zeggen ze, maar mijn hoofd stond er nog helemaal niet naar.

De hormonen gierden nog door mijn lijf en ik hoopte maar dat ik ooit mezelf weer zou worden. Oftewel, mooi advies, hebben we ook zeker ter harte genomen, maar voorlopig geen extra hormonen voor Renée!

Inmiddels een half jaar verder, ben ik de meeste hormonen wel kwijt. Tijd om me er toch maar eens in te verdiepen.

Zoveel keus

Nog geen makkie! Wat een hoop keus is er. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik me er nooit eerder in heb verdiept, dus ik was in eerste instantie echt een beetje overweldigd door het grote aanbod.

Ik heb altijd Microgynon 30 gehad en sinds een aantal jaar heeft de apotheek dat veranderd in, hou je vast, Ethinylestradiol. Waarschijnlijk omdat dit de goedkopere variant is, maar ook daar heb ik me nooit in verdiept. Voor mij waren beide prima.

Gevalletje morning-afterpil

Totdat ik van vriendinnen had gehoord dat zij met de pil waren gestopt en zich opeens stukken beter voelden. Minder emotioneel en relaxter zelfs. Oftewel, dat klonk als echt iets voor mij! Dus los van onze kinderwens, stopte ik met de pil om dat eens te testen.

Ik sluit niet uit dat het tussen me oren zat, maar ik voelde me echt een relaxter mens. In plaats van dag in dag uit pieken en dalen op emotioneel vlak, had ik daar nog maar 1 keer per maand last van. In een woord FANTASTISCH!

Maar goed, alleen maar condooms gebruiken is ook niet alles. Zeker niet nu ik net moeder ben geworden en een ongelukje met deze vorm van anticonceptie in een klein hoekje zit. Overweldigd door de vele mogelijkheden heb ik de keuze lange tijd uitgesteld. En van uitstel komt afstel. Na een gevalletje morning-afterpil werd het tijd om knopen door te hakken, aangezien ik een eventuele tweede zwangerschap echt nog te vroeg vind. Ik belde de huisarts.

Anticonceptie zonder hormonen

Ik was er eigenlijk al uit. Geen extra hormonen meer in mijn lijf, dus ik wilde een koperspiraaltje. Dit praatte de huisarts echter al gauw uit mijn hoofd. Behalve dat de betrouwbaarheid lager is dan bij andere vormen van anticonceptie, zou je onder andere een meer pijnlijke menstruatie kunnen krijgen. Dat zag ik ook niet zitten.

Naar aanleiding van mijn wens om geen, of in ieder geval zo min mogelijk, hormonen in mijn lijf te krijgen, kwamen we gedurende het gesprek uit bij een hormoonspiraaltje. De Mirena. Dit moest hem dan maar worden…

Kleine raket

Vandaag kon ik mijn ‘recept’ ophalen bij de apotheek. Ik schrok me kapot toen ik de doos waar DE Mirena in zat, zag. Deze had de grootte van een kleine raket! De apothekersassistente zag mijn gezicht en stelde me lachend gerust. In de doos zaten ook wat hulpstukken voor de huisarts…

Thuis heb ik dat laatste verzwegen toen ik bij het tonen van het afgehaalde ‘recept’ aan mijn vriend afdwong dat dit de laatste vorm en keer van anticonceptie is die ik onderga.

Ik kan niet ontkennen dat ik wel een klein beetje op zie tegen mijn bezoek aan de huisarts.

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >