Blog
Baby met friese jongensnamen

Nu ik bijna weer de oude ben na de bevalling en het super goed gaat met de kleine meid ben ik rond aan het snuffelen geweest naar leuke dingen om samen te doen.

Beweging met een baby

Natuurlijk kan een baby van iets ouder dan een maand nog niet echt heel veel zelf, maar dingetjes zoals babyzwemmen of gewoon samen vrij zwemmen is iets dat mijn partner en ik aankomende maand zeker met haar gaan proberen. Natuurlijk is het leuk voor je kleine om lekker te kunnen rond dobberen in het water maar ook voor jezelf om weer in vorm te komen.

En het allerbelangrijkste: het is naar mijn mening vooral erg leuk en van samen leuke dingen doen word je blij!

Ook heb ik gekeken naar mama en baby fitness groepen. Nu denk ik dat ik daar even mee moet wachten tot mijn dochter wat ouder is, maar als je niet heel veel andere moeders kent en dat graag wel zou willen is dat een leuk idee.

Het idee van de buggy-hardloop clubs trekt mij niet heel erg, maar als je voor je zwangerschap al hard liep en het nu met een baby in huis overdag wat moeilijker is om weer op te pakken, is het zeker het proberen waard.

Wat misschien ook erg leuk is zijn de baby yoga en baby massage groepen. Alhoewel er vooral op de moeder-baby band gericht wordt, is het zeker niet alleen voor moeders, want ook vaders die graag met hun baby bezig zijn kunnen daar deel aan nemen. Je kunt het altijd een keer proberen met een proefles!

Kosteloos plezier

Natuurlijk hoeft leuke dingen doen niet altijd iets te kosten, want samen naar het park en alle spannende dingen daar ontdekken met je kleine kost helemaal niets. En “speel afspraakjes” met andere ouders en hun baby’s is niet alleen leuk voor de kids maar ook voor de ouders om lekker te kletsen met andere lotgenoten.

Met de baby op pad

Mijn partner en ik nemen onze meid overal mee naar toe. Ook als ik een uurtje ga shoppen en als we wat gaan eten met vrienden in de stad. Nu maken we het natuurlijk niet al te laat, maar naar mijn mening is het het beste om je kleine gewoon overal bij te betrekken en te laten wennen.

Vooral de eerste weken ouderschap zijn erg zwaar en wennen geblazen, maar het zal je zeker niet tegen moeten houden om dingen te ondernemen.