Blog
Baby met friese jongensnamen

Zoals ik in mijn blog opa en oma in het kwadraat omschreef heeft onze dochter iets meer dan het gemiddelde aan opa’s en oma’s. Iets wat ons, en met name mij, tijdens de zwangerschap nogal bezighield. Het voelde een beetje overweldigend.

Want een gevolg zou zijn, dat iedereen ons en met name die kleine zo vaak mogelijk zou willen zien. Ik vroeg me af waar we de tijd vandaan zouden moeten halen… Ik ben me ervan bewust hoe dit moet klinken, maar ik was (en ben af en toe nog steeds) een pleaser. Ik wil(de) het voor iedereen, inclusief onszelf, zo goed mogelijk doen.

Niet alle banden even hecht

Daar komt bij dat helaas niet met alle 7 de banden even hecht zijn. Dat maakte dat het ook een beetje een negatieve lading kreeg. Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het verplichtingen die ook nog eens alleen maar energie kosten.

Na een pittige kraamtijd, waarin ik behoorlijk over mijn grenzen ben gegaan en vooral bezig was met anderen, heb ik eindelijk mijn draai (en mezelf weer) gevonden.

De bijzondere band met mijn kado-ouders

Belangrijker dan die pittige ervaring, is de verdieping van de bijzondere band met mijn kado-ouders. De nieuwe partners van mijn vader en moeder. Het woord kado-ouders behoeft misschien een kleine uitleg.

Vanuit de sprookjes ken ik vooral gemene stieffamilie en hierdoor associëren mensen, ik ook, dit woord denk ik toch vaak met iets negatiefs. Iemand die ik ken, had hier een mooie oplossing voor: stief vervangen door kado. En zo is het! Ik heb deze extra paps en mams toch maar mooi kado gekregen!

Liefde en trots

Maar dat wist ik dus eigenlijk al. Waar ik zo ontzettend trots op ben, is dat ondanks er geen officiële bloedbanden of iets dergelijks zijn, mijn kado-ouders net zoveel opa en oma zijn als mijn eigen ouders! Ik kan niet goed in woorden uitdrukken wat dat met me heeft gedaan en nog steeds doet.

Elke keer als ik hun ogen zie glimmen bij het zien van hun kleindochter, krijg ik tranen in mijn ogen en groei ik van liefde en trots. Ik besef me dat wij heel erg veel geluk hebben met die 2!