In samenwerking met Logo van WaterWipes
Meisje speelt met WaterWipes doekjes op bed

Luieruitslag is een veelvoorkomende kwaal bij baby’s. Het is onschuldig, maar wel erg vervelend voor je kindje. De uitslag is te herkennen aan een geïrriteerde huid op de billen en bovenbenen van je kleine. Met deze tips verzacht en verzorg je de luieruitslag effectief.

1. Gebruik natuurlijke billendoekjes

Door natuurlijke, pure billendoekjes te gebruiken, kan je luieruitslag helpen voorkomen en draagt het bij aan een snelle(re) genezing van de uitslag. Veel billendoekjes kunnen irriterende en schadelijke stoffen bevatten, zoals Propylene Glycol (afgekort PG) en Sodium Benzoate. Lees daarom goed de verpakking bij het kiezen van je billendoekjes.

2. Regelmatig verschonen

Hoe langer urine en poep in de luier blijft, hoe meer de huid van je kindje geïrriteerd raakt. Probeer dus regelmatig de luier van je baby te verschonen, en geef je kindje regelmatig even wat ‘blotebillentijd’. Hierdoor krijgt de huid de kans zich te herstellen. Leg je kindje op een hydrofiele doek en laat hem lekker spelen.

3. Koop (tijdelijk) extra absorberende luiers

Als een luier beter absorbeert, komt de huid van je kleine minder in contact met vocht. Hierdoor gaat de luier minder snel ‘schuren’ en blijft het huidje gespaard.

Meisje speelt met WaterWipes doekjes

De puurste billendoekjes

In samenwerking met WaterWipes

WaterWipes is het enige billendoekje zonder chemicaliën en bevat alleen 99,9% water en een druppel fruitextract. Het helpt luieruitslag voorkomen en is zeer geschikt voor gebruik op de tere huid van pasgeboren baby’s.

Nu met korting!

4. Deppen in plaats van vegen

Als je de billen van je kindje schoonmaakt, probeer dan bij huidplooien te deppen in plaats van te wrijven. Wrijf na een badje ook niet met een handdoek, maar dep je kleine droog. Zo voorkom je extra irritatie van de huid.

5. Beschermende crème

Smeer je baby’s billen altijd in met luierzalf voordat je hem een schone luier aantrekt. Hierdoor bescherm je de huid tegen contact met ontlasting en urine. Er zijn verschillende producten op de markt, maar je kan het beste kiezen voor een natuurlijk product. Sommige producten bevatten namelijk stoffen die de huid juist verder kunnen irriteren. Let hiervoor goed op de verpakking.