Blog
Baby met friese jongensnamen

"Niemand laat zijn eigen kind alleen...", zo zingt al weken een naar stemmetje in mijn achterhoofd. En dat stemmetje klinkt steeds vaker, en steeds nadrukkelijker, naarmate het grote afscheid nadert. Want ik doe het dus wel. Ik laat mijn eigen kind alleen.

Niet heel lang, slechts vier dagen. Maar ik ga wel heel ver weg. Zo’n 1700 kilometer ben ik straks verwijderd van mijn baby. Hij is natuurlijk allang geen baby meer, maar op dit soort momenten voelt het nog wel zo.

“Waar is mama?”

De beslissing was ook niet zomaar genomen. We hebben eindeloos agenda’s getrokken, vluchten en hotels bekeken. En als we dan alles helemaal afgestemd hadden en het moment gekomen was om te boeken, begon ik telkens weer te aarzelen.

Want zouden we Noah niet te veel gaan missen? En, veel erger nog: zou hij ons niet heel erg gaan missen? De gedachte dat hij aan oma zou vragen: “waar is mama?”, en dat het dan nog 3 dagen zou duren voordat we terug zouden zijn..

Vlaag van verstandsverbijstering

Maar Noah heeft natuurlijk nog helemaal niet zo’n duidelijk idee van tijd; 3 dagen zegt hem niks. En voor ons en onze relatie zou het wel heel goed zijn, nog even echt samen, alle tijd voor elkaar, voordat de baby er is.

Dus in een vlaag van verstandsverbijstering boekte ik uiteindelijk dan toch een vlucht. En vanaf dat moment had ik er ook echt vrede mee. Ik had er zelfs heel veel zin in. Tot een paar weken geleden dat nare stemmetje begon te zingen dus.

Zonder na te denken

En nu is het moment daar. Ik geef Noah een dikke knuffel, krijg van hem nog een handkusje… Even is het slikken, maar ik ben blij dat we gaan. Ik hoef me geen zorgen te maken, want Noah is in goede handen.

En wij? Wij hoeven ons de komende dagen niet te bekommeren om luiers en slaapjes. Wij hoeven niet naar de klok te kijken en kunnen zonder na te denken ons appartement uitlopen, met alleen een portemonnee op zak.

Voor het eerst sinds de geboorte van Noah zijn we weer even een paar dagen met zijn tweetjes. Een jong, verliefd stel, in een heerlijke stad. Ik heb er zin in!